Article_Top_970x250

Glasnogovornik slovenske vlade koji je prijetio Hrvatskoj danas snimljen na Krku

Jelko Kacin

Glasnogovornik slovenske vlade koji je prijetio Hrvatskoj danas snimljen na Krku

kol 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hina/reporter.si

Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin, koji je preksinoć zaprijetio stavljanjem Hrvatske na crvenu listu, danas je snimljen u svojoj vikendici na Krku.

Fotoreporteri su ga zatekli ispred njegove vile u naselju Klimno na Krku, javlja Jutarnji list.

Na fotografiji Kacin čisti bazen ispred vile.

Kacin je u ležernom izdanju, samo u kupaćim gaćama, pa bi netko tko ne zna o kome je riječ teško mogao zaključiti da je riječ o istom čovjeku koji najavljuje stavljanje Hrvatske na slovensku crvenu listu. 

Kacin je i prije najave da će Hrvatsku staviti na crvenu listu bio na Krku, prema navodima Ronija Kordiša na had blogu, a sada se očito već vratio.

Od ranije je poznato da Kacin ima vikendicu na otoku Krku. Kako su slovenski mediji objavili 2017. godine, radi se o morskoj vili u mjestu Klimno.

Reporter.si objavio je tada kako se, prema njihovoj procjeni, radi o kući veličine 200-tinjak kvadrata. Nalazi se nekoliko minuta hoda od mora. Sama parcela vrijedila je oko 150 tisuća eura, objavili su. Kad su novinari četiri godine ranije pitali Kacina o tom zemljištu, on je rekao da ondje nema ništa. Kao vlasnici bili su upisani njegova supruga te sinovi.

Podsjetimo, Kacin je preksinoć ustvrdio kako će se Hrvatska uskoro naći na slovenskoj crvenoj listi.

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske. 

"Onda su ti hrvatski brojevi puno veći", komentirao je Kacin. "Ključna činjenica je da oni testiraju manje od nas", istaknuo je dodavši da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se posljedično više vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora. Kacin vjeruje da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnosti. Dodao je da će se Hrvatska "brzo naći na crvenoj listi" s obzirom na to da je "previše slučaja zaraze među turistima". Kacin nije želio reći može li se Hrvatska naći na crvenoj listi Slovenije već sljedećeg tjedna.

"To će morati reći brojevi", rekao je Kacin.

Crvena lista u Sloveniji se uvodi za one zemlje u kojima se značajno pogoršala epidemiološka situacija, a za sve one koji u tu zemlju ulaze iz zemalja koje se nalaze na crvenoj listi obavezna je 14-dnevna karantena, što bi se odnosilo i na Slovence koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba