Article_Top_970x250

Gitaristički genijalaci Stefanovski & Tadić dolaze u Mostar

kultura

Gitaristički genijalaci Stefanovski & Tadić dolaze u Mostar

velj 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, udružit će snage pred bh. publikom, a ljubitelji gitare u njihovom nastupu moći će uživati 2. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u 20 sati.

Uspješna suradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga, uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“, a virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta, prenosi Fena.

Ovim koncertnim nastupom predstavit će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom.

Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i Guitar Player Magazine uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje, a osim u Mostaru, početkom travnja nastupit će i u Sarajevu, Zenici i Tuzli, poručili su iz Kosače.

Dnevnik.ba

Tagovi: