Article_Top_970x250

Galbraith, Mišetić, Granić, Barbarić, Zovko i Joseph na webinaru povodom 25 godina Daytonskog sporazuma

najava

Galbraith, Mišetić, Granić, Barbarić, Zovko i Joseph na webinaru povodom 25 godina Daytonskog sporazuma

stu 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

U subotu, od 16. do 17.30 sati, u organizaciji Nacionalne federacije kulturnih zaklada hrvatskih Amerikanaca (NFCAFC), održat će se webinar povodom 25 godina potpisivanja Daytonskog mirovonog sporazuma na kojem će govoriti niz istaknutih osoba iz političkog i društvenog života.

Cilj webinara je analizirati Daytonski mirovni sporazum, njegovu povijest i budućnost.

Na webinaru će govoriti Peter Galbreith, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, koji će se osvrnuti na Daytonski i Erdustski sporazum.

Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske će govoriti o ulozi Republike Hrvatske u kreiranju Daytonskog sporazuma.

Članica Europskog parlamenta i zamjenica predsjedatelja Odbora za vanjske poslove Željana Zovko će govoriti europskoj perspektivi BiH te o nadolazećim lokalnim izborima u Mostaru.

Luka Mišetić, odvjetnik američke odvjetničke tvrtke "Squire Patton Boggs" će govoriti o tomu kako su HV, HVO i ABiH  vojnim operacijama na terenu omogućili da uopće dođe do potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Drazen Babarić, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru će govoriti i problematici odnosno manjkavostima Izbornoga zakona koja su vezana za Daytonski sporazum.

Ed Joseph, viši znanstveni suradnik s Johns Hopkins School of Advanced International Studies, će moderirati razgovor.

Na poveznici u nastavku možete se registrirati kako biste pratili webinar: https://nfcacf.app.rsvpify.com/

NFCAFC je krovno tijelo koje okuplja nekoliko glavnih organizacija američkih Hrvata.

Dnevnik.ba