StoryEditor

Franjo Topić (i poslušnici) raspustili Napredak Zagreb i izbacili Predsjednika

Piše D  /  30.07.2021., 02:26h

Zbog navodnog kršenja Statuta i iznošenja u javnost detalja poslovanja HKD Napredak, Franjo Topić odlučio je istjerati predsjednika podružnice Zagreb Tomislava Dubravca iz članstva, a čitavu podružnicu raspustiti. Zatim je svoju Odluku objavio u javnost, čime je i sam prekšio Statut HKD Napredak. 

Naravno, Franju Topića nitko nikad neće, niti može, smjeniti sa čela HKD Napredak. Pogotovo to neće učiniti Središnja uprava koja je od brojnog članstva doživljena kao poslušnička. 

Na ovaj način je završio skandal oko neraspodjele milijuna kuna od prihoda ostvarenih od najma elitnih prostora u strogom centru Zagreba. Umjesto da novcem (dijelom) raspolaže i podružnica Zagreb, novac se gomila na računu drugog poduzeća "Napredak Futura" u kojem je stalno uposlen i - Franjo Topić. 

Pasivno članstvo ove udruge, i još pasivnija Središnja uprava pred čijim očima se već godinama urušava ova nekad ugledna institucija, odlučili su svoje kolege iz Zagreba raspustiti a njenog predsjednika izbaciti. To je poruka i ostalim podružnicama i članovima što će im se dogoditi ukoliko budu propitivali vječnog Predsjednika i njegovo poslovanje.

U nastavku sadržaj dijela šeste sjednice Središnje uprave HKD Napredak koji se odnosi na HKD Napredak Zagreb:

"Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak održala je 10. lipnja 2017. u Kamernom teatru u Sarajevu svoju redovnu šestu sjednicu.

Središnja uprava je sjednici jednoglasno razriješila Upravni odbor glavne podružnice u Zagrebu zbog djelovanja protivnog Statutu HKD Napredak i nanošenja štete ugledu i interesima Društva. Ujedno je na sjednici gospodin Goran Štrbac imenovan povjerenikom koji će vršiti dužnost Upravnog odbora i pripremiti izbornu skupštinu glavne podružnice u Zagrebu. Zbog djelovanja protivnog Statutu Društva i Pravilniku o reguliranju međusobnih odnosa unutar HKD Napredak, kao i zbog iznošenja neistina u javnosti i medijima, unošenja strančarenja i podjela te rada i držanja u javnom životu protiv svrhe i ugleda Društva, iz članstva je jednoglasnom odlukom isključen gospodin Tomislav Dubravac, bivši predsjednik glavne podružnice u Zagrebu".

T.M., Dnevnik.ba

 

22. rujan 2023 20:46