Article_Top_970x250

Franjevački muzej u Tomislavgradu nastavio s radom

"fra jozo križić"

Franjevački muzej u Tomislavgradu nastavio s radom

svibnja 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Na Međunarodni dan muzeja danas je Franjevački muzej "Fra Jozo Križić" u Tomislavgradu ponovno nastavio s radom.

Po riječima kustosa Stipana Dilbera, pri posjetu Muzeju potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, a istovremeno unutar objekta može biti maksimalno 10 ljudi.

Dilber je naglasio kako trenutno u Franjevačkom muzeju posjetitelji mogu vidjeti izložbu pod nazivom "Ispričat ću ti priču" autorice Timke Alihodžić s Arheološkoga muzeja u Zadru, koja je otvorena početkom godine.

- Kroz panoe i vitrine s izloženim grobnim nalazima i prilozima, autorica je ispričala priču o običajima pokapanja u antičkom Zadru, te na osnovi rezultata antropološke analize i grobnih priloga pokušava rekonstruirati život ljudi čiji su grobovi prezentirani na izložbi - obrazložio je Dilber.

Osim ove izložbe, kako je dodao, posjetitelji se unutar Muzeja kao i u sklopu Franjevačkog samostana mogu bolje upoznati s kulturnim, povijesnim i arheološkim blagom duvanjskog kraja, s posebnim naglaskom na izložbu ostataka duvanjskog praslona, Afričku zbirku, kao i sliku Vlahe Bukovca "Isus prijatelj malenih".

Dnevnik.ba