Article_Top_970x250

(FOTO, VIDEO) Plenković i Čović iz Splita poslali snažne poruke Hrvatima u BiH

rođendan splitskog hdz-a

(FOTO, VIDEO) Plenković i Čović iz Splita poslali snažne poruke Hrvatima u BiH

sij 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Screecshot/Twitter)

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se danas u Splitu s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Splitski ogranak HDZ-a slavio je 28. rođendan, a na svečanosti je boravio i Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

"Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH", kazao je Čović u Splitu.

Ranije, ovoga dana, predsjednici dvaju HDZ-ova u stranačka i gradska izaslanstva položili su i vijenac na spomenik Franji Tuđmanu u Splitu. 

(Čović u Splitu, foto: screenshot - You Tube)

"To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo... Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali", kazao je lider HDZ-a

Potpora Plenkovića

"Svi vi koji imate uvjete i dvojno državljanstvo, sudjelujte na izborima u Bosni i Hercegovini 2018. godine. Pomozite legitimnom predstavljanju hrvatskoga naroda u institucijama Bosne i Hercegovine", kazao je Plenković i dobio snažan pljesak od svih prisutnih.

On je naveo da je "sudbina hrvatskoga naroda u BiH jedno od ključnih strateških pitanja za hrvatsku državu".

"Za našu politiku, za naše vrijednosti, za naše temlje. Ovi izbori mogu biti izrazito važni za dugoročni položaj, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. Zato ćemo kao sestrinska stranka dati poseban naglasak na angažman da se veliki broj naših ljudi angažira, glasuje i pomogne izbornom uspjehu HDZ-a BiH i hrvatskih stranaka na izborima u jesen ove godine", rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Pogledajte cijelu snimku godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a

Na utakmici 

(Foto: Twitter)

Podsjetimo, Čović je boravio i na utakmici koju je Hrvatska igrala u petak protiv Srbije na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva u kojoj je Hrvatska slavila s 32:22. 

Uz Čovića, utakmicu je gledala i zastupnica Europskog parlamenta Željana Zovko: 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250