Article_Top_970x250

(FOTO) U Neumu organiziran tradicionalni Božićni koncert

blagdani

(FOTO) U Neumu organiziran tradicionalni Božićni koncert

pro 18, 2017

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Davorin Bulić - Dnevnik.ba)

Treću nedjelju Došašća, simboličnog nazivlja – radosna, u neumskoj je župnoj crkvi Gospe od Zdravlja upriličen već tradicionalni Božićni koncert duhovne glazbe.

Kao što je to slučaj sa većinom zanimljivih događanja u ovoj primorskoj općini, i ovaj su se put kao organizatori iskazali vrijedni mladići i djevojke okupljeni u udruzi građana Zvijezda Mora, a pod vodstvom svestranog Marija Solde. U suradnji sa župnim uredom, mladi su svojim sugrađanima, ali i neumskim gostima priredili pravu duhovno-glazbenu pripravu za najveseliji blagdan u godini.

Nastupili su mnogobrojni izvođači, što iz Neuma, što iz susjednih gradova

Koncert su otvorili najmlađi i najstariji, Dječji zbor Župe Gospe od Zdravlja a odmah nakon njih i iskusni pjevači Župnog zbora Gospe od Zdravlja. Tijekom ostatka večeri, notama su radosti prostranu neumsku crkvu u obliku školjke ispunili glasovi Zbora Osnovne škole Neum, klapa Staglin iz Slanog sa tradicionalnim dubrovačkim kolendavanjem , Zbog Gaudette izvedbom skoro pa plesnog božićnog gospela, Ivana Bošković, Martin Prkačin, nevjerojatne sestre Marija i Nada Previšić, Tomislav Sentić, Marin Previšić, čapljinska klapa Signum, Zvijezda Mora te Dragica Raič, a sve pod pratnjom tamburaškog orkestra Mostar kojim je ravnao maestro Davor Kožul.

Nakon skoro dvosatnog glazbenog druženja, za sve je posjetitelje u župnoj dvorani upriličeno prigodno druženje uz zakusku koju su baš kao i prethodnih godina priredile vrijedne neumske domaćice.

Božićni koncert u Župnoj crkvi Gospe od Zdravlja još je jednom nadmašio svoja očekivanja te pokazao kako su Neumljani žedni događanja ovakve vrste, a iznad svega radosti koja će im ispuniti i obnoviti duh.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250