Article_Top_970x250

(FOTO) U Neumu druženje zaljubljenika u Vespu

Južnom turom do Neuma

(FOTO) U Neumu druženje zaljubljenika u Vespu

svibnja 28, 2018

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Neum se prethodnog vikenda našao pod pravom opsadom popularnih vespi svih boja i oblika. 

Razlog jednostavan – opušteno druženje svih ljubitelja ovog kultnog motocikla, i to baš u kultnom neumskomcaffe-baru „Ancora“. Vespa susret 2018. u tandemu su organizirali Vespa klub Metković i Vespa klub Dubrovnik, a Neum kao šlag na torti cjelodnevnog druženja odabran je zbog pet Neumljana koji kao počasni članovi voze za Vespa klub Metković.

Kako doznajemo od sudionika, osim susjeda iz Metkovića i Dubrovnika vjetar u kosi Jadranskom magistralom do Neuma, osjetili su i vozači iz Splita, Zadra, Tuzle, Podgore, Skadra u Albaniji te Pljevlja u Crnoj Gori. 

Susret kojega slobodno možemo nazvati i najboljim primjerom prekogranične suradnje, otpočeo je u stonskom kafiću „Kantun“ da bi se preko Potomje u kojoj su vespari posjetili poznatu vinariju Matuško nastavio prema mjestašcu Žuljana gdje ih je čekao ručak i kupanje, ali i ispit spretnosti. 

Nakon okrijepe vespe su krenule prema Neumu i „Ancori“ u kojoj je pod pokroviteljstvom „Staropramen“ piva, organizirano cjelovečernje druženje zaljubljenika u ovaj lagani dvokotač.
Vespa je jedan od simbola Mediterana, maskota mediteranskog „chillanja“, uživanja u sitnicama i trenutku. Baš zbog toga za vespu kažu kako ne predstavlja samo motocikl već i način života.

Ako ne vjerujete, krajnje je vrijeme da probate i sami. Vespa susreti vas čekaju već iduće godine.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250