Article_Top_970x250

(FOTO) U Kiseljaku se ponovno igrao najbolji tenis u državi, Slovenac osvajač turnira

Sarajevski kiseljak Open 2018

(FOTO) U Kiseljaku se ponovno igrao najbolji tenis u državi, Slovenac osvajač turnira

lip 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

U nedjelju je završeno 19. izdanje teniskog turnira 'Sarevski kiseljak open', turnira koji je postao brend Općine Kiseljak i koji iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u 'bijeli sport'.

Slovenac Tom Kočevar-Dešman osvajač je teniskog turnira "Sarajevski kiseljak open 2018.". On je rezultatom 6:7,3:6 u finalu nadigrao Nijemca Elmara Ejupovića.

Iako je susret odigran u teškim uvjetima, s obzirom da je gotovo cijelo vrijeme padala kiša, publika je imala priliku vidjeti dobar tenis.

Pehare je prilikom svečanosti zatvaranja turnira finalistima dodijelio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, a novčane te druge nagrade direktor turnira Robert Biletić koji se i ovom prilikom zahvalio cijelom organizacijskom timu kao i svim sponzorima i pokroviteljima te naravno publici koja je kako je kazao proteklih devet dana imala priliku gledati vrhunske mečeve kakav je bio i ovaj finalni.

"Nadam se da ćemo sljedeće godine turnir podići na još veću razini, jer samo s takvim stavom smo i došli do ovoga što danas imamo a to je jedan od najboljih turnira ove razine u BiH pa i šire", kazao je direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba Elliptic koji je uz Općinu Kiseljak i organizator turnira.

Pohvale za organizaciju turnira uputili su i sami finalisti složivši se kako su današnji uvjeti s obzirom na kišu ipak više odgovarali Slovencu koji je jučer igrao i finale parova u kojem je pobjedu osvojio australski par Propoggia-Puodziunas.

Svečanosti zatvaranja ispred pokrovitelja i sponzora nazočili su i predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara, ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta Goran Lulić, Svjetlan Stanić ispred grupacije Stanić te Marin Malbašić kao predstavnik Sarajevskog kiseljaka.

Supervizor turnira bio je Azur Uščuplić dok je finalni meč sudio Aleksandar Stekić.

Nešto o povijesti turnira, kako je sve počelo i kako se turnir održao do danas?

„Turnir je počeo sada već prije skoro 20 godina s obzirom da je ovo njegovo 19 izdanje. Međutim, svoju međunarodnu verziju da tako kažem dobiva prije devet godina. Naime, u želju da ga podignemo na veću razinu, u suradnji s načelnikom općine Kiseljak, došli smo da ideju da idemo u cijelu ITF Futures priču. Nekoliko godina ukupan nagradni fond je bio 10 000 dolara pa smo ga prije nekoliko godina povećali na 15 000 američkih dolara. Naravno, i infrastrukturna ulaganja smo pratili godinama, povećavali kvalitetu i funkcionalnost terena kao i općenito uslugu i organizaciju turnira. Način na koji se turnir održao je jednostavan. Timskim radom. To svake godine ponavljam, da se ovdje ne radi samo o meni kao predsjedniku Kluba i direktoru turnira, nego o cijelom organizacijskom timu koji prije a pogotovo za vrijeme samog turnira radi zaista naporno. Također, bez podrške cijele lokalne zajednice od ovoga ne bi ništa bilo,počevši od Općine, politike, gospodarstva, jednostavno cijela naša zajednica se svake godine uključi jer ovaj turnir i jeste naša zajednička pozitivna priča“, kazao je direktor turnira Robert Biletić za Dnevnik.ba.

Jedan je od najjačih turnira u BiH, koja su poznata teniska imena nastupala na Sarajevskom  kiseljak Openu?

„Tako je, jedini Futures u Federaciji BiH te zasigurno jedan od najbolje organiziranih turnira ove razine u BiH ali i šire. Naravno da ne možemo govoriti o imenima koji su trenutno top u svijetu, međutim kada spomenem imena poput Mate Pavića, Džumhura, Quinzija,Jozefa Kovalika i brojnih, brojnih drugih koji su godinama dolazili na naš turnir, i ovdje osvajali svoje prve ATP bodove onda vam je vjerujem jasna njegova važnost.“

Teniski turnir je postao brend Općine Kiseljak, kolika je njegova važnost za Općinu u društvenom smislu?

„Pa baš tako, turnir je važan za cijelu zajednicu jer preko 100 igrača više od 10 dana s članovima svojih timova boravi u našoj općini, spava, hrani se, izlazi, druži.....Osim u ekonomskom smislu, mislim da je i u turističkom značaj velik. Jednostavno, šaljemo jednu pozitivnu i lijepu sliku u svijet“.

Turnir se ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića a isti su podržali i predsjednik FBIH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara, Federalno ministarstvo zdravstva, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo financija, Ministarstvo obrazovanja znanosti, kulture i športa ŽSB kao i tvrtke: Sarajevski kiseljak, Barić d.o.o. , HT ERONET, Croatia osiguranje, Mix company, Ceste company, Karlovačko, Inoma,Juicy, Duno-lit d.o.o., Domotex Kiseljak, Motel Zigi, Motel Maks, STR Nina, Pekara Matić, Marcaffe, Foto studio Pavlović, Euro sport Kiss, Delta security, HRT Kiseljak i Kiss FM.

T.R./Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250