Article_Top_970x250

(FOTO) Todorićev novi dom: ´U zatvoru su svi isti, buđenje je u sedam sati´

remetinec

(FOTO) Todorićev novi dom: ´U zatvoru su svi isti, buđenje je u sedam sati´

stu 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Slavko Midzor/Pixsell

Todorić ne može za vrijeme radnog vremena ležati, on može sjediti, čitati novine ili knjige, vjerojatno će biti pozvan na liječnički pregled, izaći će na dva sata u šetnju..., navodi Miroslav Mihoci

Miroslav Mihoci, bivši ravnatelj zatvorskog sustava u Zagrebu, rekao je kako Ivica Todorić neće imati povlastice u Remetincu.

- Svi su u zatvoru isti. Nema privilegiranih, svi su oni ovdje ravnopravni, ekonomski status nema veze. Službenici su vrlo profesionalni i postupaju prema svima jednako - kazao je Mihoci za RTL.

Na pitanje kako se zvučna imena ponašaju u zatvoru, Mihoci je kazao da vjeruje i može garantirati da gospodin, kad izađe na slobodu, neće imati zamjerki na smještaj u zatvoru, na ponašanje zatvorskih službenika.

- U pravilu, osobe koje su višeg statusa u civilnom životu u zatvorskom sustavu vrlo su realne, govore istinu, ne žale se na neke stvari koje su ovdje uobičajene. Zatvorski sustav jedan je uređen sustav, jasna su pravila igre. Počinitelji manjih kaznenih djela više pokušavaju manipulirati, više traže neke ustupke, često se bune - kaže Mihoci.

Mihoci je opisao kako će izgledati Todorićev prvi dan u Remetincu.

- Očekuje ga buđenje u 7 sati, obavljanje jutarnje higijene, priprema za doručak, prijepodnevne aktivnosti. On ne može za vrijeme radnog vremena ležati, on može sjediti, čitati novine ili knjige, vjerojatno će biti pozvan na liječnički pregled, izaći će na dva sata u šetnju... - navodi Mihoci.

Svjetlo se u Remetincu isključuje u 22 sata.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250