Article_Top_970x250

(FOTO) Sveučilište u Mostaru predstavilo svoje programe maturantima

sajam

(FOTO) Sveučilište u Mostaru predstavilo svoje programe maturantima

tra 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U suradnji s nadležnim županijskim ministarstvom Sveučilište u Mostaru (SUM) organiziralo je smotru za buduće studente na Građevinskom fakultetu SUM-a.

Na smotri su se učenicima završnih razreda srednjih škola, i svim zainteresiranim, predstavili Sveučilište: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti te Studentski centar i Studentski zbor, piše Pogled.ba

Prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj objasnio je prisutnim učenicima način uspostave cijelog Sveučilišta kao i sve prednosti studiranja na jednoj takvoj visokoškolskoj ustanovi. 

„Nadam se da će maturanti biti zadovoljni s onim što smo im prezentirali i pripremili. SUM je u posljednjih nekoliko godina otvorilo nekoliko novih studijskim programa, a tako će biti i ove godine. Otvoren je, prije nekoliko godina Studij kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta na Pravnom fakultetu, Studij prometa, Studij elektrotehnike na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Studij dentalne medicine na Medicinskom fakultetu te Studij arhitekture na Građevinskom fakultetu, a od nove akademske godine počinje i Studij geodezije“, objasnio je Čolak prisutnim učenicima.

Čolak je istaknuo i kako je Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jedan od najopremljenijih centara u regiji gdje studenti imaju klimu, televizore, hladnjake, internet i sve što je potrebno za lagodan studentski život.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marijan Tustonja je rekao da je cilj samih smotri je da informiraju same buduće studente o svim mogućnostima koje SUM nudi.

„Cilj samog predstavljanja Studentskog zbora, kao krovne organizacije studenata jest da ponudi informacije što to preko naše institucije Studentskog zbora imaju mogućnost ostvariti. Mi smo tu prije svega da se borimo za prava svih studenata ali isto tako da ponudimo našim budućim studentima ali i aktualnim studentima svojevrstan vid rekreacije. Želimo ih odvojiti od nastavnog kroz izvannastavne aktivnosti koje Studentski zbor kroz svoj plan i program nudi već dugi niz godina“, rekao je Tustonja. 

Smotra u Mostaru, odnosno smotra u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je posljednja u nizu smotru koje su održane u županijama osnivačima Sveučilišta. U proteklom razdoblju učenici završnih razreda iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije imali su priliku upoznati se sa svim mogućnostima studiranja u jednom javnog sveučilištu na hrvatskom jeziku u BiH.

Dnevnik.ba