Article_Top_970x250

(FOTO) Neum: Po šesti put upriličen prikaz Pasije

Cvjetnica u znaku Pasije

(FOTO) Neum: Po šesti put upriličen prikaz Pasije

tra 15, 2019

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Neum nije jedini grad koji organizira prikaz posljednjih Kristovih ovozemnih trenutaka, a u posljednje se vrijeme čak može govoriti i o laganom trendu organiziranja ovakvih korizmenih događanja, no neumska Pasija ima ono nešto.

Na Cvjetnu nedjelju u Neumu je po šesti put upriličen prikaz Pasije – Muke Gospodnje. Sudeći po komentarima gledatelja, najbolji do sada.

Više od stotinu volontera, počev od glumaca do montažera, scenografa, kostimografa, statista i svih onih skrivenih talenata koji su vrijedno radili proteklih dana na usavršavanju prikaza ove po mnogo čemu posebne duhovne obnove na početku Velikog Tjedna, još je jednom pokazalo kako ništa nije nemoguće onda kada postoji želja i ljubav. Čak se i Nebo ujedinilo sa njima pa je omogućilo tih satak vremena bez ijedne kapi kiše i daška vjetra iako su prethodni dani bili sve osim obećavajući. Zanimljivo je i čudesno kako su prve kapi i ove nedjelje počele padati one sekunde kada je scenografija raščišćena a cijela se ekipa sklonila na sigurno i toplo.

Neum nije jedini grad koji organizira prikaz posljednjih Kristovih ovozemnih trenutaka, a u posljednje se vrijeme čak može govoriti i o laganom trendu organiziranja ovakvih korizmenih događanja, no neumska Pasija ima ono nešto. Onaj trenutak apsolutnog uživljavanja koji se produbljuje svake godine, a ove je, bez imalo zadrške, dosegao vrhunac.

Bogata scenografija i nevjerojatno precizni kostimi, već izoštreno redateljsko oko, te tako stvarno i opipljivo odigrane uloge koje su sada već postale dio osobnosti svakog pojedinog glumca Pasije doprinijele su jednom izvanrednom doživljaju koji se sam po sebi slobodno može okarakterizirati kao životno iskustvo, a ne tek puka predstava nakon koje već sutradan zaboraviš što si gledao.

U tome valjda i jest bit i tajna.

Pasija nije tek projekt kojega treba početi i dovršiti već igrana duhovna obnova koja iz godine u godinu daje sve više. Često puta mislimo da znamo sve o nečemu, milijun puta čuli i pročitali, a onda zabljesne jednostavnost u svom bogatstvu i pokaže da uvijek postoji kut gledišta koji nas sasječe u koljenima i zazove sol u oku.

Eto to je Pasija.

U organizaciji volontera i mladih iz Udruge građana Zvijezda mora, a pod vodstvom nenadmašnog Maria Solde, sa pjevačem duhovne glazbe Antoniom Tkalecom u ulozi Isusa, te jasno vidljivom podrškom samog Neba. Neum je još jednom pokazao da u njemu ima mjesta za najbolje. Treba im samo dati priliku.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250