Article_Top_970x250

FK Sarajevo uručio otkaz Musemiću

nezadovoljni rezultatima

FK Sarajevo uručio otkaz Musemiću

pro 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održao hitnu sjednicu  na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić razrješava funkcije šefa stručnog stožera.

- Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima- priopćeno je iz FK Sarajevo, prenosi Fena.

U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će, kako se navodi, obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog stožera, a konačna odluka biće donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava.

U narednih nekoliko dana, javnost će, također,  biti upoznata sa informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. prosinca protiv Zvijezde 09.

- Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u povijesti kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu - kaže se u priopćenju FK Sarajevo.

Dnevnik.ba

Tagovi: