Article_Top_970x250

Fizioterapeut Hrvatske svoju medalju poklonio najvećem junaku iz sjene

EURO 2020

Fizioterapeut Hrvatske svoju medalju poklonio najvećem junaku iz sjene

sij 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U finalu Europskog rukometnog prvenstva u Stockholmu hrvatska reprezentacija je izgubila od Španjolske s 20:22 (11:12) upisavši treći poraz u finalima europskih prvenstava.

U borbi vidno umornih ratnika, u kojoj se zadnjih 20 minuta više stajalo na terenu nego trčalo, Španjolci su ipak imali više snage i sreće, a na igri Hrvatske se itekako osjetio umor nakon šokantnog polufinala s Norveškom. 

Hrvate je vodio veliki Domagoj Duvnjak, najbolji igrač Eura. Duvnjak, ali i svi ostali, išli su preko granica ljudske izdržljivosti. Vidjelo se da su igrači bili odlično pripremljeni fizički, a za to je zaslužan Miljenko Rak, kondicijski trener reprezentacije.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba zna koliko je Miljenko Rak zaslužan za ovaj veliki uspjeh Hrvatske, a kako Miljenko Rak nije dobio medalju, Kajba je skinuo svoju i objesio je oko najvećeg junaka iz sjene, piše Index.hr.

 

Tko je Miljenko Rak?

Igrači su zahvaljujući njemu letjeli po terenu. Vratio se poslije 15 godina u hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Bio je član stožera Lina Červara u pohodu na olimpijsko zlato 2004. godine.

Karijeru je započeo u Dinamu od 1995. do 2006. godine, nakon toga je šest godina bio u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Radio je sa Slavenom Bilićem u Lokomotivu i Bešiktašu i zaslužan je za brojne rezultate.

Dnevnik.ba

Tagovi: