Article_Top_970x250

Finale Europske lige bi se moglo igrati pred polupraznim tribinama

Katastrofalna odluka UEFA-e

Finale Europske lige bi se moglo igrati pred polupraznim tribinama

svibnja 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Razlog za bojkot je dužina putovanja do Bakua koja je za navijače iz Londona oko četiri tisuće kilometara, a to čak ni engleski navijači ne mogu priuštiti

Finale Europa lige između Chelseaja i Arsenala igrat će se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Odluka UEFA-e da Baku bude domaćin finalne utakmice mogla bi se pokazati jednom od najgorih u povijesti krovne kuće europskog nogometa.

Naime, od trenutka kad je UEFA dodijeli Azerbajdžanu domaćinstvo, nogometna je jsvnost negodovala, a kako se bliži dan finala situacija postaje sve alarmantnija. Kako sad stvari stoje, utakmica će se igrati pred polupraznim tribinama.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, su odavno izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbajdžanu. Klubovi su dobili samo po šest tisuća ulaznica za prodaju, a sad se pojavila informacija da će polovicu karata vratiti UEFA-i. Naime, Arsenal je, četiri dana do utakmice, prodao 3500 ulaznica, dok je Chelsea prodao tek 2000.

Razlog za bojkot je dužina putovanja do Bakua koja je za navijače iz Londona oko četiri tisuće kilometara, a to čak ni engleski navijači ne mogu priuštiti.

Također, činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Chelseaja neće moći računati na Henrikha Mkhitaryana.

Naime, odlučeno je da Mkhitaryan ne putuje u Azerbejdžan jer mu se ne može garantirati sigurnost u ovoj zemlji s obzirom na to da je on Armenac, a dvije države su odavno u sukobu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250