Article_Top_970x250

Federacija dala zeleno svjetlo za nastavak Premijer lige, čeka se samo RS

Premijer liga BiH

Federacija dala zeleno svjetlo za nastavak Premijer lige, čeka se samo RS

svibnja 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Jabuka.tv

Nogometne utakmice u Federaciji Bosne i Hercegovine mogu se igrati nakon 30. svibnja, što znači da se samo čeka odluka vlasti RS-a kako bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Federalni stožer civilne zaštite je večeras donio odluku da se sportska natjecanja mogu održavati nakon 30. svibnja uz sve neophodne mjere zaštite.

Da bi Premijer liga BiH dobila "zeleno svjetlo" potrebno je da istu odluku uskoro donese i Stožer za izvanredne situacije RS-a.

Podsjetimo, vlasti manjeg bh. entiteta su donijele odluku da se utakmice ne mogu igrati prije 8. lipnja, no još uvijek nije definitivno da će se u potpunosti ukinuti zabrana tog datuma.

Svi ljubitelji nogometa će s nestrpljenjem čekati narednu sjednicu Stožera za izvanredne situacije RS-a i nadati se da će donijeti odluku kao i u FBiH kako bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je odredio da je krajnji rok za nastavak Premijer lige 13. lipnja.

To znači da će se Premijer liga BiH nastaviti samo ukoliko Stožer za izvanredne situacije RS-a donese odluku da se od 9. lipnja može igrati.

U protivnom Premijer liga BiH će biti prekinuta.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a velika borba se vodi za titulu prvaka, ali i za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore