Article_Top_970x250

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji

ispred glavnih konkurenata za Mali globus

Fantastični Zubčić drugi u prvoj vožnji

velj 27, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Denis Balibouse

Čudesnu prvu vožnju odradio je Filip Zubčić i za vodećim Francuzom Faivreom zaostaje samo 11 stotinki. Zubo je doskijao ispred glavnih konkurenata za Mali kristalni globus - Pinturault je treći, Odermatt šesti.

Bio je to sjajan nastup Zubčića, nakon kojeg jedrugi sa samo 11 stotinki zaostatka. Na prvom prolazu imao je 22 stotinke lošiji rezultata od vodećeg, svjetskog prvaka Mathieua Faivrea, nakon čega je u središnjem dijelu staze imao problema. Međutim, u svom stilu je sve nadoknadio bacanjem na glavu u drugom dijelu. Nastavio je brzo i na trećem prolaznom vremenu imao 33 stotinke zaostatka. Do kraja je odličnom vožnjom još popravio vrijeme i minimalno zaostao za vodećim.

U posljednjih deset veleslalomskih utrka Svjetskog kupa, najbolji hrvatski skijaš je čak sedam puta bio na pobjedničkom postolju.

U današnjoj utrci Zubčić je i prije starta imao veliku prednost u odnosu na konkurente. Stazu za prvi lauf postavio je njegov trener Marko Šuman. On je postavio stazu u prvoj vožnji veleslaloma u Santa Caterini te na drugoj vožnji u Chamonixu. U prvoj od tih utrka Zubčić je pobijedio, a u drugoj je bio 15. 

Ispred Zubčića u ukupnom poretku su Alexis Pinturault sa 72 boda više i Marco Odermatt, koji mu bježi 32 boda. Zubčić bi se odličnim rezultatima u današnjem i sutrašnjem veleslalomu u Banskom mogao probiti na prvo mjesto u utrci za Mali, veleslalomski globus, prenosi Index.

Dnevnik.ba