Article_Top_970x250

Evo što svjetski mediji pišu o pobjedi Miočića: "U trećoj rundi je Sipe došao do daha, a onda je uslijedila grmljavina"

Svi hvale velikog prvaka

Evo što svjetski mediji pišu o pobjedi Miočića: "U trećoj rundi je Sipe došao do daha, a onda je uslijedila grmljavina"

kol 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Stipe Miočić vratio je naslov UFC prvaka. Američki borac hrvatskih korijena nokautom u četvrtoj rundi pobijedio je Daniela Cormiera i tako mu uzvratio za poraz od prije godinu dana.

Miočićevu petu pobjedu u borbi za UFC naslov pohvalili su mnogi strani mediji tako je ESPN napisao:

'Čekao je Miočić više od godinu dana i to strpljenje se isplatilo na ogroman način. Već u trećoj rundi je ispalio nekoliko udaraca koji su zaljuljali Cormiera, da bi u četvrtoj uslijedila grmljavina'.

Nakon dominacije Cormiera u prve dvije runde Miočić je u trećoj rundi napokon doša do daha. Borba je bila sve bolja... 'Dvojica krupnih boraca izmjenjivali su udarce, Miočić je primio mnogo udaraca, ali je u četvrtoj rundi bio pametan. Počeo je udarati lijevom rukom i načeo je Cormiera koji je počeo razmišljati o tim udarcima u tijelo. Stipe je to iskoristio i serijom snažnih udaraca prisilio je suca da prekine borbu', piše Bloody Elbow.

Portali specijalizirani za borilački sport ističu sjajnu Miočićevu taktiku.

'Bilo je jasno da je poslije tri runde bodovna prednost na Cormierovoj strani, ali onda je Miočić promijenio plan. Žestoki udarci u tijelo nagovijestili su početak kraja', ističe MMA Fighting.

'Bio je to pravi udarački spektakl u kojem je Miočić osvojio naslov. Moguće da je ovo kraj karijere za svrgnutog UFC-ovog prvaka Cormiera kojemu niti novi rekord od ukupno 181 udarca kojeg je zadao Miočiću nije bio dovoljan za pobjedu. Osveta je uspjela! - podvlači njemački Bild, dok španjolski AS piše:

'Bivši prvak u teškoj kategoriji želio je samo ovu borbu i nijednu drugu, odbijajući se vratiti u oktogon sve dok Cormier ne pristane na revanš. Imao je dovoljno vremena za planiranje savršene strategije, puno je riskirao, mogao je i pogriješiti, ali vjerovao je onome što je pripremio'.

Španjolski dnevnik ističe Miočićev ključ uspjeha: 'Strpljivo je čekao Cormiera i onda je do izražaja došla njegova boksačka strana, s kojom ga je uništio'.

'Novi UFC kralj nije baš 'mainstream', nije naročito društven. Umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu u Ohiju' piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Dnevnik.ba