Article_Top_970x250

Evo što je presretni Zubčić izjavio nakon uspjeha karijere

´bacio se na glavu´

Evo što je presretni Zubčić izjavio nakon uspjeha karijere

sij 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: HRT

Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu Svjetskoga kupa u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

- Bilo je fenomenalno u cilj ući kao vodeći. Rekao sam si: 'To je to, ovo mora biti postolje'. Onda kad je Kranjec ušao ispred mene, rekao sam da će pobijediti jer je izvrsno odskijao. Dok sam čekao zadnju dvojicu puls mi je bio veći nego na stazi ili na startu. Kad sam vidio da je Borsotti ušao iza mene, takvo olakšanje i takva sreća, ne mogu opisati, rekao je Zubčić za HRT.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio sedmi, a na najbolji je način iskoristio male zaostatke među najboljima (vodeći Talijan Luca de Aliprandini bio je brži tek 26 stotinki).

- Nisam imao preveliki pritisak. Uvijek postoji mali pritisak, jer sam bio tri desetinke blizu pobjednika, no bacio sam se ful gas bez respekta. Osjećao sam se već u prvoj vožnji odlično. Nije bilo govora da nešto branim ili popuštam. Dao sam sve od sebe i bacio se. Možda mi je i postavka pomogla u drugom laufu jer je bila malo zatvorenija, što mi odgovara. Snašao sam se odlično i jako sam sretan, dodao je Zubčić.

Dnevnik.ba