Article_Top_970x250

Erdogan se u Vatikanu sastao s papom Franjom

sultan kod pape

Erdogan se u Vatikanu sastao s papom Franjom

velj 05, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan susreo se s papom Franjom u Vatikanu kako bi razgovarali o stanju na Bliskom istoku, a poglavito o odluci američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem za  glavni grad Izraela.

Erdoganova povorka iskrcala ga je na pustom Trgu sv. Marka nakon što su ulice uobičajeno pune turista zatvorene iz sigurnosnih razloga. U Rimu je raspoređeno oko 3.500 policajaca.

Mirni prosvjed oko 200 ljudi na inicijativu talijanske udruge Kurda predviđen je danas popodne nedaleko Vatikana, u vrtovima Castel Sant'Angela. 

Očekuje se da će Erdogan izraziti zadovoljstvo Papinom kritikom odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela. Papa, koji se zalaže za međuvjerski dijalog, bio je u Turskoj u studenom 2014.

Erdogan je jučer za La Stampu izjavio da za Tursku nijedna opcija osim punopravnog članstva u EU nije opcija, odbacujući francuski prijedlog o "partnerstvu". On bi se tijekom dana trebao također sastati s talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom i premijerom Paolom Gentilonijem, javlja HRT.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250