Article_Top_970x250

Engleska dobila Austriju, Škotska odigrala neriješeno s Nizozemskom

pripreme za euro

Engleska dobila Austriju, Škotska odigrala neriješeno s Nizozemskom

lip 02, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija u svojoj pretposljednjoj utakmici pred Europsko nogometno prvenstvo nije uspjela pobijediti Armeniju (1:1) u Velikoj Gorici u susretu igranom u utorak. Dva njena suparnika iz skupine D sa skorašnje europske smotre, Engleska i Škotska, danas su bila na terenu i igrala svoje prijateljske oglede kojima se pripremaju za taj turnir.

Škotska je, bez koronavirusom zaraženog Johna Flecka i bez sedmorice koji su iz predostrožnosti ostali u izolaciji, igrala utakmicu protiv Nizozemske i remizirala s 2:2. Dvaput su Škoti vodili, preko Jacka Hendryja u 11. te Kevina Nisbeta u 64. minuti, dvaput je Nizozemce svojim golovima vraćao Memphis Depay. Precizan je bio u 17. minuti za 1:1, a potom u 89., kad je postavio konačan rezultat.

Za razliku od Škotske i dan ranije Hrvatske, Engleska je svoju pripremnu utakmicu okončala pobjedom. Bukayo Saka bio je jedini strijelac u pobjedi 1:0 Engleza protiv Austrije. Zabio je u 56. minuti.

Hrvatska će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati 13. lipnja protiv Engleske, dok protiv Škotske zatvara skupinu 22. lipnja.

Dnevnik.ba