Article_Top_970x250

Edin Džeko više nije kapetan Rome

bh. napadač

Edin Džeko više nije kapetan Rome

velj 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Edin Džeko se pomirio s trenerom Rome Paulom Fonsecom, ali je ostao bez kapetanske trake, javlja novinar uglednog Athletica James Horncastle.

Džeko se posvađao s trenerom nakon utakmice protiv Spezije koju je Roma na terenu izgubila 4:2, dok je za zelenim stolom poražena 3:0 jer je koristila šest izmjena, iako je dozvoljeno maksimalno pet. Navodno je nakon te utakmice 34-godišnji bosanskohercegovački napadač izvrijeđao trenera pred ostalim igračima.

Zbog toga je dvije naredne utakmice gledao s tribina, a Roma je u tim susretima upisala dvije pobjede.

Generalni menadžer Rome Tiago Pinto, prema riječima Horncastlea, potvrdio je da se Džeko pomirio s trenerom, ali i da je ostao bez kapetanske trake.

"Ne želim izbjeći to pitanje. Važno je razumjeti da u klubovima postoje situacije slične onima u obiteljima, a obitelji postaju jače kada riješe svoje probleme. Edin je jak nogometaš i velik profesionalac s velikim iskustvom i karakterom, a Fonseca je lider našeg projekta. On je uradio sjajan posao i prava je osoba da gradi budućnost kluba. Tijekom proteklih nekoliko dana imali smo sastanke kako bismo ojačali međusobno povjerenje. Izašli smo sretni i zadovoljni, a sada se moramo fokusirati na kolektivno dobro, što je važnije od interesa pojedinaca. Uvjeren sam da klub mora poštovati pravila i Edin sada nije kapetan, ali radimo za dobro kluba i Edin je prvi koji će raditi na tome", kazao je Pinto.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore