Article_Top_970x250

Dva natjecatelja zapela na 12. pitanju: Biste li znali odgovore?

"tko želi biti milijunaš?"

Dva natjecatelja zapela na 12. pitanju: Biste li znali odgovore?

pro 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Roberto Bregović (Foto: HRT)

Roberto nije znao koje se udruženje razvilo u destruktivni antikapitalistički Projekt Mayhem, Filipa je zbunilo pitanje o bogatašu

U novom izdanju popularnog showa "Tko želi biti milijunaš", uz Roberta Bregovića, koji je svoj prošlotjedni pohod na milijun nastavio otvaranjem 11. pitanja, u vrući stolac nasuprot Tarika Filipovića sjela su još dva natjecatelja.

Roberto i prvi vlasnik najbržeg prsta u emisiji emitiranoj na Badnjak, Filip Đorđievski, stigli su do pitanja za 125.000 kuna. Nakon uspješnog otvaranja kviza, Roberto je odustao na 12. pitanju. Nije, naime, znao koje se kontroverzno udruženje razvilo u destruktivni antikapitalistički Projekt Mayhem. Ponuđeni odgovorili bi su Fight Club, Illuminati, The Syndicate i Spectre.

Illuminate bi, rekao je, eliminirao, ali za ostale nije imao saznanja te je odlučio mjesto prepustiti sljedećem natjecatelju i kviz napustiti s osvojenih 64.000 kuna, piše HRT. Na Tarikov upit što bi odgovorio da je ostao u igri, ustvrdio je kako bi se opredijelio za The Syndicate, no točan je odgovor Fight Club.

Trenutačno nezaposlen Filip Đorđievski pomoć džokera "zovi" iskoristio je na pitanju za 16.000 kuna upitavši ga je li naziv niza od 62 romana Julesa Vernea "Neobična putovanja", "Neobični događaji", "Neobični ljudi" ili "Neobične priče". Prethodno je izjavio kako bi eliminirao nazive Neobični ljudi te Neobične priče. Poslušao je džokera te je davši odgovor Neobična putovanja krenuo na osvajanje iznosa drugoga praga.

Koliko je ukupno udaraca s bijele točke Danijel Subašić obranio na SP-u u Rusiji, glasilo je pitanje za 32.000 kuna na kojemu je zatražio pomoć znalaca.

Javio se Bruno Robert rekavši četiri (a ne jedan, dva ili tri). Bio je to točan, a ujedno i odgovor koji je vukao i samoga natjecatelja.image

Filip Đorđievski (Foto: HRT)

Filip je s neiskorištenim džokerom "pola-pola" stigao i do pitanja za 125.000 kuna. No nije znao je li bogataš J. Paul Getty, John Jacob Astor, Andrew Carnegie ili Cornelius Vanderbilt formulom uspjeha smatrao "buditi se rano, marljivo raditi, pronalaziti naftu". Stoga je, ne upotrijebivši posljednjega džokera, odustao te kviz napustio također s 64.000 kuna.

Posljednji natjecatelj Igor Mavrin zapeo je na sportskom pitanju za 8000 kuna. Naime, poslijedoktorand na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku nije bio siguran koji se teniski turnir nije održan 2020. Ponuđeni odgovori bili su Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open.

Nakon džokerom sužena izbora na Roland Garros i Wimbledon njegov je konačan odgovor bio Wimbledon. Igora ćemo stoga gledati za dva tjedna kad će otvarati pitanje za dvostruko viši iznos.

Podsjetimo, sljedećeg četvrtka HRT prikazuje humanitarno izdanje Milijunaša čiji je prihod namijenjen za rađaonicu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj. Natjecat će se dva para - finalisti showa "Zvijezde pjevaju" Arija Rizvić i Ivan Šarić te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha "Predsjednici & ca". Džokeri "zovi" bit će im lovci iz Potjere.

Dnevnik.ba