Article_Top_970x250

Duvnjak o ključu preokreta: "On nas je motivirao na poluvremenu"

prva violina kauboja

Duvnjak o ključu preokreta: "On nas je motivirao na poluvremenu"

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Hrvatska je 24:21 pobijedila Srbiju u trećem kolu Europskog prvenstva i s tri pobjede iz Graza odlazi u drugi krug u Beč.

Bila je to napeta utakmica, posebno u prvih pola sata, Srbi su vodili na poluvremenu i djelovali vrlo čvrsto unatoč dva poraza iz prva dva kola, međutim Hrvatska je nošena fanatičnim navijačima uspjela preokrenuti i na kraju slaviti u susjedskom derbiju.

Navijače je istaknuo i najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak.

"Mogli bismo još sat vremena ostati u dvorani nakon utakmice i družiti se s navijačima. Ovako nešto pamti se cijeli život i iako sam odigrao jako puno utakmica za reprezentaciju, ovo je bilo nešto posebno, posebna privilegija. Ostvarili smo što smo htjeli, prenijeli smo dva boda u Beč", rekao je pa istaknuo ulogu bivšeg kapetana na poluvremenu:

"Ovakve su utakmice najgore, imaš bodove, imaš prolaz, a želiš pobijediti u nevažnoj utakmici. Ako si na 80 posto, kao što smo mi bili na početku, ne može se nikog pobijediti. Igor Vori nas je u poluvremenu motivirao i brzo je sve sjelo na svoje mjesto."

Prokomentirao je što čeka Hrvatsku u nastavku natjecanja.

"Papagajski ponavljamo uvijek isto, prva je u drugom krugu najvažnija. Ako je to, recimo, Austrija, morat ćemo protiv domaćina. Nekako je uvijek isti plan, kad bismo uspjeli pobijediti prve dvije utakmice u drugom krugu, bili bismo jednom nogom u polufinalu. No, o tome još ne treba razmišljati. Samo o tome da se u svakoj utakmici moramo bacati na glavu. Nije to bilo toliko davno, svi se sjećaju SP-a u Njemačkoj prošle godine. I tad smo bili maksimalni u prvom krugu i polufinale nismo vidjeli. Zato moramo biti maksimalno fokusirani. Zna se otprilike tko nas sve čeka, no najavljivat ćemo kad saznamo tko nam je prvi suparnik. I to papagajski ponavljamo, korak po korak. Dosadno zvuči, ali to je jedini način."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Dnevnik.ba