Article_Top_970x250

“Duh Asiza” u Zenici

Međureligijski susreti

“Duh Asiza” u Zenici

stu 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici organizira u subotu, 16. studenoga 2019., Međureligijsku manifestaciju "Duh Asiza" u Zenici, a koja će se održati u crkvi sv. Ilije Proroka s početkom u 19 sati.

Ovo će biti prilika, da Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici obilježi desetu godinu od osnivanja te da predstavnici svih religijskih zajednica i crkava Zenice ali i brojnih drugih okolnih gradova, zajedno na jednom mjestu, uz pjesmu i molitvu upute poruke mira i dijaloga u BiH.

Nastupit će Interreligijski hor “Pontanima” koji će predstaviti jedinstven koncert “Simfonija Abrahamovskih/Ibrahimovskih religija”.

Također, već tradicionalno će biti urečena “Zenička povelja MIRA”, koju dodjeljuju vjerske zajednice i crkve a ove godine laureat je vlč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije. Tijekom svoga pastoralnog djelovanja od 2008. do 2019. u župi Sv. Josipa u Zenici, vlč. Pranjić se istaknuo u brojnim humanitarnim i međureligijskim akcijama tako da je ova nagrada ujedno i potvrda kako je njegovo djelovanje prepoznala šira lokalna zajednica. Nagradu će mu uručiti zenički paroh, jerej Marko Maleš, aktualni predsjedavajući Odbora za međureligijsku suradnju, prenosi KTA.

Dnevnik.ba

Tagovi: