Article_Top_970x250

Državni tajnik Zvonko Milas posjetio Posavsku županiju

susreo s predstavnicima novoizabrane vlade

Državni tajnik Zvonko Milas posjetio Posavsku županiju

svibnja 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

PIXSELL

Tijekom posjeta Posavskoj županiji Milas je obišao i franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život te MZ Potočani

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je u utorak Posavsku županiju gdje se susreo s predstavnicima novoizabrane vlade, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom županijske Skupštine.

"U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života - od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju. Ponosni smo i na suradnju koju jačamo s braniteljskim udrugama i udrugama mladih te Katoličkom Crkvom", izjavio je Milas.

Napomenuo je kako povećanje izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije govori prije svega o njihovoj kvaliteti, ali i prepoznavanju Vlade RH o potrebama Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata i kasnije, ali i tijekom 2014. godine kada je poplava zadesila ovaj kraj.

"Siguran sam u nastavak uspješne suradnje i s novom vladom Posavske županije. Imamo isti cilj - unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", zaključio je Milas.

Predsjednik županijske vlade Đuro Topić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine te izrazio uvjerenje kako će se odlična suradnja nastaviti i u slijedećem razdoblju.

Tijekom posjeta Posavskoj županiji Milas je obišao i franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život te MZ Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav za naselja Potočani-Jošava (II faza) - projekte čiji rad i izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske, priopćio je u srijedu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba