Article_Top_970x250

Državljanka BiH 19 godina džepari po Italiji, kad je uhite uvijek je trudna i izbjegne zatvor

neuhvatljiva vasvija

Državljanka BiH 19 godina džepari po Italiji, kad je uhite uvijek je trudna i izbjegne zatvor

sij 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Carabinieri

U Italiji je džeparenje ogroman problem i Karabinjeri svakodnevno imaju na stotine slučajeva koje im prijavljuju građani.

Ovih dana državljanka BIH Vasvija Hamidović, porijeklom iz okoline Zenice, koja godinama prazni džepove prolaznicima i turistima, našla se ponovno u žiži talijanske javnosti nakon što se problematizirao problem džepnih krađa poslije popuštanja mjera zbog koronavirusa te sumnjaju da se Vasvija sa svojom djecom vratila na talijanske ulice, prenosi Avaz.

Vasviju je prije dvije godine u jednom tweetu spomenuo i ministar unutarnjih poslova Mateo Salvini. Naime, kada god bi Karabinjeri priveli Vasviju ruke bi im bile vezane jer je pri svakoj kriminalističkoj obradi bila u drugom stanju.

- Ovaj prokleti lopov treba biti zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći imati djecu, a njena siromašna djeca mogu se dati na usvajanje u pristojne obitelji - napisao je Salvini.

Inače, talijanski mediji prenose da je Vasvija na osnovi trudnoća do sada navodno izbjegla oko 19 godina zatvora, a karabinjeri su joj već prišili "titulu" madam lopov.

Vasvija je zbog velikog interesa talijanske policije za nju i nekoliko njene djece pobjegla u Njemačku gdje je nastavila s krađama. Tamošnja policija ju je uhitila i po prvi put je bila u pritvoru četiri mjeseca i opet je izbjegla zatvor jer je osuđena na godinu uvjetno.

Vasvija je inače operirala u Milanu i Rimu, gdje je privođena više od 40 puta, a za njom je raspisano oko 20 tjeralica. Navodno ima devetoro djece od kojih najstarije ima 17, a najmlađe oko godinu, te ih je većina uključena u džeparenje. Prema opisima iz tjeralica, visoka je oko 150 centimetara.

Dnevnik.ba