Article_Top_970x250

Drugi Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini proslavljen u Kupresu

u organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencij

Drugi Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini proslavljen u Kupresu

srp 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Drugi Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, svečano je proslavljen u nedjelju, u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu.

Euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, u prisustvu brojnih obitelji iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić poručio je kako je brak božanska ustanova i nije izmišljotina politike, ni gospodarstva niti umnih ljudi te naglasio svetost hrama obiteljskog zajedništva, ističući potrebu da se uklone predrasude i prihvati drugu osobu kakva jest.

"Želim na poseban način poručiti mladima koji se spremaju za brak, da shvate da nije dovoljna tjelesna ili osjećajna privlačnost nego ljubav koja je spremna na žrtvu. Ta ljubav prihvaća drugu osobu kakva jest. Važno je shvatiti: temelj zajedništva je ljubav ", kazao je kardinal Puljić, poručivši kako se ništa ne smije staviti ispred bračne veze - ni roditelje, ni djecu, ni prijatelje niti posao.

Dodao je kako će hrvatski narod opstati ako bude imao zdravih obitelji: "Dan obitelji treba u nama obnoviti hrabrost da volimo ono što je Božje. Ako budemo voljeli ono što je Božje, bit će blagoslova za svaki dan".

Prisutnima su se tijekom svečanosti obratili i kupreški župnik, vlč. Tomislav Mlakić i pomoćni biskup banjolučkog i predsjednika Vijeća za obitelj BK BiH, mons. Marko Semren.

Ovim Misnim slavljem obilježena je i obljetnica posvete župne crkve Svete Obitelji koju je 28. srpnja 2013. posvetio kardinal Puljić i u oltar ugradio relikvije bl. kardinala Alojzija Stepinca, prenosi KTA.

Dnevnik.ba

Tagovi: