Article_Top_970x250

Dream team Babe sutra navečer na Supertalentu Nove TV

nedjelja, 20 sati

Dream team Babe sutra navečer na Supertalentu Nove TV

lis 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Najstarija natjecateljica Supertalenta ima 83 godine, a članica je skupine Dream team Babe.

Sačuvati stare napjeve, otrgnuti ih iz zaborava, približiti ih svim generacijama, biti svoj - neke su od karakteristika koje prate rad ove pjevačke skupine, no ne samo to, već i kako biti aktivan i u trećoj životnoj dobi, biti raspoložen i raditi ono što voliš, uživati u životu.

Oduvijek se, kažu, poznaju, a pjevale su u različitim kulturno - umjetničkim društvima na području svog mjesta, da bi 2012. godine odlučile samostalno nastupati.

Njihove pjesme čine repertoar od starih napjeva Ljubuškog kraja, pjesama koje su njihove bake pjevale njima, ali i pjesama koje je napisala jedna od članica - Nada Lauc.

Nada je u sedam godina postojanja skupine napisala više od 240 pjesama koje su pjevale od Ljubuškog, Bosne i Hercegovine, Hrvatske a nastupale su i u Makedoniji, Švicarskoj, Njemačkoj, Češkoj.

Najviše izvode hercegovačku gangu i bećarac. Njihov energičan nastup, humoristične upadice i napjevi često gledatelje nasmiju do suza.

Ove vesele članice grupe Dream team Babe ističu kako ih sve zgode i nezgode čine sretnijima i zadovoljnijima te kako piju puno manje lijekova otkad pjevaju, ali i imaju puno udvarača od kojih se moraju braniti.

Hoće li uspjeti zadiviti žiri, ne propustite doznati u nedjelju od 20 sati na Novoj TV.

Dnevnik.ba