StoryEditor

Dragan Milnović i Emil Tiro su pobjednici skokova sa Starog mosta u Mostaru

Piše D  /  25.07.2021., 06:07h

U kategoriji skokova na glavu u jakoj konkurenciji među 17 natjecatelja iz čitave regije treće mjesto osvojio je Dino Bajrić, a drugo Mustafa Šarić dok je Dragan Milnović novi prvak u kategoriji skokova na glavu i okitio se titulom najbolje laste na mostarskim skokovima.

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 15 natjecatelja , a treće mjesto izborio je Adis Boškailo dok je drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a titulom šampiona u kategoriji skokova na noge okitio se dugogodišnji mostarski skakač Emil Tiro, piše Klix.

Natjecanje je održano u dvije serije, a svaki skok praćen je pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda kojeg su na čelu sa Alicom Jakirovićem činili Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogićević.

Počasni član žirija bio je legendarni Emir Balić, a počasni delegat trener Veleža Feđa Dudić.

U pauzi između dva takmičarska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem Bosne i Hercegovine i regiona će biti završena večeras u 22 sata tradicionalnim skokovima s bakljama, nakon čega slijedi druženje ispod Starog mosta.

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća u Neretvu sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne BiH.

Ovogodišnja manifestacija mostarskih skokova koja je počela jučer brojnim sadržajima među kojima su juniorski skokovi, šlaufijada, tavla turnir i preplivavanje Neretve ispod Starog mosta, je na dva dana uz Neretvu i Stari most okupila sve generacija građana Mostara i regije.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 11:00