Article_Top_970x250

Đorđević: Vrijeđao sam Dražena Petrovića, želio sam ga istući

izbornik Srbije se prisjeća

Đorđević: Vrijeđao sam Dražena Petrovića, želio sam ga istući

kol 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Aleksandar Đorđević, izbornik Srbije i legendarni košarkaš Partizana te bivše reprezentacije danas slavi 52. rođendan. Kurir je iskoristio njegov rođendan kako bi se prisjetio sukoba između Đorđevića i braće Petrović tijekom jedne utakmice između Cibone i Partizana u '80.

"Nisu oni mene tukli, ja sam probao njih, ne znam jesam li uspio ili ne. Izgubili smo utakmicu poslije dva produžetka. Dražen je zbog pete osobne izletio vani u produžecima. Poslije utakmice mi se unio u lice i rekao: ‘A ti, mali, zapamtit ćeš kad ćeš igrati u reprezentaciji! Nikad više!’ okrenuo se i otišao, a ja sam krenuo za njim, psovao ga, vrijeđao, držali su me svi”, evocirao je Đorđević taj događaj više puta, prenosi Index.hr.

Ipak, danas će Đorđević reći da je Dražen bio najbolji, a da prijetnja Dražena nije imala veze s nepozivanjem u reprezentaciju.

"Nitko se ne može uspoređivati i mjeriti s Draženom, on je bio najbolji. Dončić je čudo, ali svoj je igrač i neka ide svojim putem. Sazrijeva brzinom svjetlosti, Real mu u tome pomaže i bit će jedan od najboljih", rekao je nedavno izbornik Srbije u intervjuu za Index, pa je objasnio situaciju oko nepozivanja u reprezentaciji Jugoslavije:

"Da, rekao mi je da nikad neću igrati za Jugoslaviju, Duda Ivković me zaista nije vodio na turnir, ali danas razumijem. Trebalo je povesti još nekog tko je jak u obrani, a Dražen je uvijek mogao zabiti 40 poena. To su bila sportska rivalstva i bila su vrijedna. Nisam htio igrati s Draženom nego protiv njega, tako je bilo i s Rađom ili Kukočem."

Dnevnik.ba