Article_Top_970x250

Đorđe Balašević ni nakon smrti ne prestaje iznenađivati

panonski mornar

Đorđe Balašević ni nakon smrti ne prestaje iznenađivati

ožu 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Oglasio se blizak izvor koji je otkrio zanimljivu informaciju o glazbeniku.

Prije točno mjesec dana, 19. veljače, regijom je odjeknula vijest - napustio nas je Đorđe Balašević. Naime, omiljeni glazbenik preminuo je od posljedica upale pluća u 68. godini života. Iza sebe je ostavio 62-godišnju suprugu, voljenu Oliveru kojoj je posvetio i pjesmu, kćeri Jelenu i Jovanu te samozatajnog sina Aleksu. O popularnom se 'Đoletu' još uvijek priča i piše, a sada su u javnost dospjele informacije o - njegovoj oporuci, piše srpski Star, prenosi Story.hr.

Preminuli je glazbenik, naime, posjedovao nekoliko nekretinina, među kojima je i luksuzna vila u Istri, čija cijena iznosi vrtoglavih 400 tisuća eura. Prema pisanju spomenutog medija, upravo je pitanje nasljedstva jedna od glavnih tema u pjevačevom rodnom Novom Sadu. 

Pritom je zanimljivo kako - Balašević nije napravio oporuku. Sve što je stekao, otkriva izvor, ravnopravno će podijeliti udovica Olivera te njihovo troje djece. 'Đole nije bio iz te priče, avioni-kamioni. Nikada nije rekao da je kupio nešto vrijedno ili skupo, uvijek je bio skroman u tom materijalnom smislu', započeo je izvor blizak obitelji. 

'Ipak, svi ovdje u Novom Sadu znaju da je mnogo stekao i zaradio i zato se sada 'šuška' o tome tko će što naslijediti. Spominje se neka oporuka, ali mi koji smo ga poznavali sigurni smo da on nije napisao oporuku jer je to za njega bila čista računica, a on nije bio matematičar. Često su on i Olivera govorili kako ne znaju čak računati i da to moraju drugi raditi za njih', nastavio je isti insider.

'Da je Đole znao da mu se bliži kraj, možda bi se i dogovorio sa suprugom i djecom kome će što ostaviti. Sada će se to napraviti onako kako nalaže zakon, jedna polovica ide Oliveri, a druga Jovani, Bebi i Aleksi. Ni tu ništa nije sporno, jer će svi oni zajedno naslijediti autorska prava od njegovih pjesama koje se puštaju u svim okolnim zemljama, kao i prava na njegova djela koja će tek objaviti. Važno je da su oni zbrinuti sada kada njega nema i da se ne moraju brinuti za egzistenciju. Osim toga, Olivera je jako sposobna žena i njoj ne bi bilo mrsko opet početi raditi ako treba zaraditi za sebe ili djecu. Oni su skladna obitelj i neće biti problema sa podjelom imovine jer sam siguran da će se lako dogovoriti. Uvijek su živeli u skladu sa situacijom, i kada su imali obilje, i kada su jedva preživljavali', zaključuje izvor. 

Podsjetimo, nakon što je njegova smrt šokirala cijelu regiju, supruga Olivera i djeca, Jovana, Jelena i Aleksa, su odlučili posljednji ispraćaj organizirati u strogoj tajnosti. Obitelj je odlučila ispraćaj obaviti u najužem krugu, bez prevelike pompe. Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom 'Aco braco', nastavili i s 'Malom riđom', dok su na samom grobnom mjestu odsvirali 'Oliveru'.

Dnevnik.ba