Article_Top_970x250

Donald i Melanija slave godišnjicu braka: Evo kako su izgledali na vjenčanju koje je koštalo milijun dolara

bivši američki predsjednik i bivša prva dama

Donald i Melanija slave godišnjicu braka: Evo kako su izgledali na vjenčanju koje je koštalo milijun dolara

sij 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images/Profimedia/AFP

Donald i Melania Trump vjenčali su se 22. siječnja na Floridi, a na luksuzno vjenčanje potrošili su preko milijun dolara. Među uzvanicima su bili ugledni glazbenici, ali i političari.

Bivši američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania slave ovih dana 16. godišnjicu braka, a na vjenčanje su 2005. godine potrošili preko milijun dolara.

Donald je onda treći put uplovio u bračnu luku, nakon što mu nije uspjela ljubav s Ivanom, a ni TV zvijezdom Marlom Maples. Činilo se onda kako uspješan poduzetnik zaista želi proslaviti svoj veliki dan u punom svjetlu.

Slovensku manekenku Melaniju Knauss zaprosio je 12-karatnim smaragdnim prstenom koji ga je stajao oko 1,5 milijuna dolara te nije mislio štediti ni na svečanosti vjenčanja. Otišao je toliko daleko da je vjenčanje htio prenositi i na televizijama diljem svijeta. Ipak, Melanija se tome usprotivila te su odustali od njegove ideje, piše Dnevnik.hr.

Pred oltar su stali 22. siječnja 2005. godine na Floridi u Palm Beachu, a Melania je kasnije pričala kako je sama organizirala čitavu ceremoniju, jer je njezin budući suprug u to vrijeme bio previše zauzet ogranjem golfa da bi mogao posvetiti pažnju njihovu velikom danu. "Sve sam sama organizirala. Pobrinula sam se da sve bude na svom mjestu", rekla je u intervjuu za People nakon vjenčanja.

Njihovi gosti odsjeli su u hotelu u kojem je Trump uplatio spa tretman za svakoga osobno.

Melania je na sebi imala spektakularnu vjenčanicu s potpisom Christiana Diora koja je satkana od 91 metra svile te je bila teška preko 25 kilograma. Na nju je potrošila oko 148.000 dolara, a osvanula je i na naslovnici časopisa Vogue. Umjesto buketa, u rukama je držača krunicu ukrašenu bijelim ružama.

Trumu su kumovi bili njegovi sinovi Don Jr. i Eric, a na vjenčanju su bila poznata lica iz showbiza, ali i politike, kao što su Elton John, Bill i Hillary Clinton, Heidi Klum, Simon Cowell, Billy Joel, Paul Anka i brojni drugi.

Dvorana u kojoj se ceremonija održala bila je ukrašena s 10.000 ruža i orhideja, a sve je bilo uređeno u luksuznom stilu. Trumpovi su se pobrinuli da čak i torta bude ekstravagandna. Imala je sedam "katova" i bila je visoka metar i pol te je koštala oko 50.000 dolara.

Dnevnik.ba