Article_Top_970x250

Dodjela književne nagrade 'Anka Topić' u petak u Žepču

kultura

Dodjela književne nagrade 'Anka Topić' u petak u Žepču

lip 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svečana dodjela književne nagrade "Anka Topić", simbol poveznice Napretkovih podružnica, održat će se u petak, 4. lipnja, u Gradskoj kavani Doma kulture u Žepču u 19 sati, u organizaciji HKD Napredak Žepče i HKD Napredak Vitez.

Nagradit će se tri bosanskohercegovačke pjesnikinje za najbolju prvu knjigu poezije u posljednjih šest godina. Događaju će nazočiti tri laureatkinje čija imena će tada i biti objavljena, prenosi Fena.

Anka Topić prva je žena koja je objavila zbirku poezije u Bosni i Hercegovini, a književnu nagradu s njezinim imenom utemeljile su Napretkove podružnice iz Viteza i Žepča 1998. godine.

Topić je rođena i živjela u Žepču, a pokopana je u Vitezu 1955. godine. Bila je članica HKD Napredak, a napisala je i pjesmu u povodu izgradnje Napretkove zgrade u Sarajevu.

U njezinom rodnom gradu Žepču Napredak se trudi očuvati spomen na Anku Topić, a odlukom Općine Žepče jedna od ulica nosi i njezino ime kao trajni spomen i zahvalnost Žepča za sve dobro što je ta pjesnikinja svojim radom donijela društvu Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

Tagovi: