Article_Top_970x250

Dodik: Republika Srpska i Srbija će biti jedno, ništa nas ne može zaustaviti

"dani srpske u srbiji"

Dodik: Republika Srpska i Srbija će biti jedno, ništa nas ne može zaustaviti

ruj 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”, kako bi, kada bi išao do kraja, mogao govorit o tome da Republika Srpska i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

“Kada bih išao do kraja mogao bih govoriti o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili”, istakao je Dodik.

On je u pozdravnom govoru, obraćajući se nazočnima u Narodnom pozorištu u Beogradu,, naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere.

Srpski član Predsjedništva BiH je zamolio za potporu za njegovu inicijativu da se ova manifestacije ubuduće umjesto “Dani Srpske u Srbiji” zove “Dani Srpske i Srbije”.

“Dio smo jednog naroda, jedne kulture, vjere, bliskosti po kojoj izgleda da se mnogi poznajemo, ali nikada nije dovoljno da se da se dodatno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana i našeg dolaska iz Srpske u Srbiju”, rekao je Dodik.

Dnevnik.ba