Article_Top_970x250

Dodik: Idućeg tjedna sastanak s SDS-om i PDP-om

formiranje vlasti

Dodik: Idućeg tjedna sastanak s SDS-om i PDP-om

ožu 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Pregovori političkih stranaka o formiranju vlasti na razini BiH i djelovanju u predstojećem razdoblju bit će pokrenuti idućeg tjedna, a za istim stolom konačno bi se trebali naći rukovodstva SNSD-a, SDS-a i PDP-a.

Sastanak predstavnika tih stranaka trebao je, prema prvobitnom pozivu i planu SNSD-a, biti održan u petak, ali su iz oporbenih stranaka zbog ranije preuzetih obveza i potrebnih priprema za razgovore zatražili od najveće političke stranke u Republici Srpskoj da sastanak bude održan idućeg tjedna. Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u petak da će ta stranka ponuditi ponedjeljak popodne kao novi termin za sastanak sa SDS-om i PDP-om ili da to bude neki drugi dan koji oni žele, ali što je prije moguće. Kazao je da je krajnje vrijeme da se zna ulaze li te dvije stranke u srpski blok na razini BiH, s obzirom na to da se idućeg tjedna očekuju završni sastanci u vezi s formiranjem Vijeća ministara.

- SNSD stoji na raspolaganju i mi ćemo ponuditi da sljedeći termin bude u ponedjeljak popodne, jer u utorak i srijedu moramo na druge sastanke, ili da to bude neki drugi dan koji oni žele, ali što je prije moguće - rekao je Dodik. Komentirajući stav SDS-a i PDP-a da sastanak koji je sazvao SNSD bude odgođen, Dodik je kazao da je možda razlog objektivan. - Razumijem da su ljudi zauzeti i njihovo opredjeljenje da se sastanemo. Razgovarao sam s liderom SDS-a Vukotom Govedaricom o sazivanju tog sastanka i stalno je govorio da to trebamo uraditi u idućem vremenu i da se treba nešto posebno organizirati, ali sada smo došli u poziciju da je krajnje vrijeme da kažemo da to jest ili nije - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, za novi ponuđeni termin neće poslati poziv, već će pokušati kontaktirati s rukovodstvom SDS-a i PDP-a. - Ako prihvate, napisat ćemo poziv, a ako ne prihvate, odredit ćemo drugi datum, ali smatram da sve ovo postaje bezvezno. U biti, za sastanak nisu potrebni pozivi. Dovoljno bi bilo da, sukladno interesima koje zajedno imamo, raščistimo situaciju - rekao je Dodik. On je istaknuo da nitko u ovom slučaju nikoga ne tjera ni na što.

Dnevnik.ba