Article_Top_970x250

Dječak (7) koji je nestao u mećavi na Aljaski kopao rupu kako bi preživio

spasio se

Dječak (7) koji je nestao u mećavi na Aljaski kopao rupu kako bi preživio

velj 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: CNN

7-godišnjak s Aljaske koji se sa svojim rođacima izgubio u mećavi na Aljaski ispričao je da su iskopali rupu kako bi mogli preživjeti.

Ethan Camille (7), Christopher Johnson (14), Frank Johnson (8) i Trey Camille (2) nestali su prošlog tjedna u ruralnom dijelu Aljaske. Spasilačke ekipe pronašle su ih tek sljedeći dan te su noć proveli u snježnoj divljini.

Liječi se zbog ozeblina na rukama

Camille je iz svog bolničkog kreveta, gdje se liječi od ozeblina na rukama, ispričao za CNN-ovu podružnicu što su njegovi rođaci i on napravili kako bi preživjeli noć na tako niskim temperaturama, prenosi index.hr.

"Prvo smo pokušavali pronaći put do kuće, ali nismo uspjeli i postalo nam je jako hladno pa smo iskopali rupu", ispričao je.

Njegova majka Irene Camille rekla je kako su se svi trudili da zaštite što je više moguće dvogodišnjeg Treya i da se Ethan premjestio bliže otvoru kako bi bilo više mjesta za malenog dječaka.

"Bili su smrznuti, gladni i umorni"

Djeca su nestala u nedjelju, 2.veljače, a spasioci su ih pronašli u ponedjeljak oko 16:25 po lokalnom vremenu 29 kilometara južno od zajednice Nunama Iqua. Djeca su odmah helikopterom prevezena u bolnicu.

"Bili su smrznuti, gladni i umorni", rekao je član spasilačkog tima Emmonak Search and Rescue.

Prema izvješću policije, roditelji su u nedjelju u 18:25 prijavili da se njihova djeca nisu vratila kući, a da su trebala doći još u 13 sati.

Spasilačke službe su helikopterom i na terenu pokrenule potragu. Nunam Iqua je zajednica na Aljaski u kojoj živi oko 190 ljudi.

Dnevnik.ba