Article_Top_970x250

Djeca ne izlaze, tete u strahu: Dvorište vrtića okupirale zmije

makarska

Djeca ne izlaze, tete u strahu: Dvorište vrtića okupirale zmije

ruj 27, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Pixsell

Kontaktirali smo Park prirode Biokovo. Oni zmije ne mogu izmjestiti. Isto smo čuli od vatrogasaca, kažu da nemaju ovlaštenu osobu da im pristupi, rekla je ravnateljica DV Ciciban

Dječji vrtić Ciciban, smješten u šumovitom području makarske Gornike, posljednjih dana okupirale su zmije, piše Slobodna Dalmacija. Zbog cijelih legla koja su se naselila u dvorištu vrtića uprava je naredila da djeca ne izlaze, a uvedene su i posebne mjere opreza. 

Ravnateljica 'Cicibana' Anela Židić kazala je kako ju iz Parka prirode Biokovo uvjeravaju kako nije riječ o opasnim vrstama te da su to poznate zmije šare poljarice. Navodno su u dvorištu primijećene čak tri različite vrste. 

- Upozoreni su djelatnici. Rečeno im je da zatvaraju sve moguće otvore. Zabrana je izlaska u dvorište, tete posebno vode računa. Pojačan je oprez. Djecu prate s četiri oka. Kontaktirali smo Park prirode Biokovo. Oni zmije ne mogu izmjestiti. Isto smo čuli od vatrogasaca, kažu da nemaju ovlaštenu osobu da im pristupi - rekla je ravnateljica i dodala kako je i gradsko komunalno redarstvo nekoliko dana dežuralo u dvorištu vrtića te da su zmije uočili, ali ih nisu uspjeli uhvatiti. 

- Dva su dana pravili čeku. Svi nadležni odradili su svoj dio posla, ali rješenja nema. Nisam zadovoljna, naravno. Pogotovo ne porukama da se radi o bezopasnoj zmiji. Sve smo pretražili. Čak smo nekim kanalima došli do zmijolovca iz Slavonije. Rekao je da će doći i pokušati ih izmjestiti - kaže Židić. 

Zmije je prvi put primijetila jedna mama koja je upravi vrtića poslala fotografije. 

- Definitivno želim da se uklone iz dvorišta vrtića. Bez obzira što je to zaštićena vrsta, rekla sam im da bi i djeca trebala biti zaštićena - zaključila je ravnateljica. 

Dnevnik.ba