Article_Top_970x250

Dinamov stup obrane: "Idem s Mamićem na kavu, toliko sposoban čovjek zaslužuje poštovanje"

Emir Dilaver

Dinamov stup obrane: "Idem s Mamićem na kavu, toliko sposoban čovjek zaslužuje poštovanje"

svibnja 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Toliko sam zahvalan tom čovjeku i on je dosta učinio za nogomet i hrvatsku reprezentaciju"

Jedno od Dinamovih otkrića je čvrsti stoper Emir Dilaver koji je prošloga ljeta na zahtjev trenera Nenada Bjelice stigao iz poljskog Lecha.

Njih su dvojica surađivali u Poljskoj, a BiH stoper s austrijskom putovnicom instantno se nametnuo u svlačionici Modrih kao jedan od lidera pa je često prozivan i kapetanom bez trake.

Beskompromisan, snažan i autoritativan, znatno je pojačao obranu hrvatskog prvaka i samim time došao na radar izbornika BiH Roberta Prosinečkog koji ga planira pozvati u reprezentaciju čim Dilaver i pravno stekne pravo nastupa.

U razgovoru za Tomislav City dotaknuo se svog dolaska u zagrebački klub. Bjelica mu je najavio poziv Zdravka Mamića.

"Dobro, ljubavi, riješit ćemo mi to", rekao mu je Mamić.

"Nije bilo razmišljanja hoću-neću, prihvatio sam odmah doći, ha ha. Idućih dana vidjet ću se s Mamićem na kavi. Toliko sam zahvalan tom čovjeku i on je dosta učinio za nogomet i hrvatsku reprezentaciju, toliko je sposoban čovjek da zaslužuje poštovanje", kaže Dilaver.

I on mašta o novom stadionu.

"Boysi su mi fantastični! Želio bih da se još više napuni Maksimir i ako Bog da možda izgradi neki novi stadion kako bi se na utakmice moglo doći i kad je lošije vrijeme. Bilo je lijepo navijanje za Europu, a osjećao se i taj duh još od SP-a."

Dnevnik.ba