Article_Top_970x250

Dinamov mladi as nakon premijernog Dalićevog poziva u reprezentaciju: "Neopisivo, svi to sanjamo..."

dino perić

Dinamov mladi as nakon premijernog Dalićevog poziva u reprezentaciju: "Neopisivo, svi to sanjamo..."

lis 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dino Perić Dinamov sve bolji defenzivni nogometaš dobio poziv izbornika Dalića nakon nove ozljede nesretnog Mitrovića

Dino Perić Dinamov je slavodobitnik sezone. Krenuo je, rječnikom Formule 1, iz trećeg ili četvrtog reda, a stigao je do reprezentacije.

Sad više nema upitnika, izbornik Dalić je aktivirao poziv nakon što je otpao Matej Mitrović, prenose Sportske Novosti.

Odigrao je i protiv Slavena Belupa solidno, uz neke manje nesigurnosti, no vjerojatno je bio pod dojmom tog poziva u reprezentaciju.

- Nije bilo lako, Slaven je odigrao protiv nas kao mi protiv Cityja. Dobro su se gosti branili, nije ih bilo lako probiti. Da smo ranije zabili još koji gol, onda bismo lakše utakmicu priveli kraju, ali pišu se bodovi - rekao je u uvodu Perić.

Odmah smo se prebacili na tu reprezentativnu tematiku, kako se osjećao u subotu ujutro kad je saznao da je na popisu i da se mora javiti u Split?

- Jako sam ponosan, sretan. Ne znam što bih rekao. Iznimna mi je čast biti tamo, dijeliti svlačionicu s tim dečkima, još da mi je jednom zaigrati za reprezentaciju... Neopisivo. Svi to sanjamo.

Priznaje da baš ne poznaje suigrače u reprezentaciji, nije još imao prilike razgovarati s tim zvijezdama.

- Lovren je došao u Manchesteru i poželio nam sreću prije Cityja, ostale baš ne poznajem osobno, više znam mlađe igrače s kojima sam igrao u mlađim selekcijama. Ali upoznat ćemo se.

Pretpostavljamo da će uzbuđenje prije prvog treninga biti veliko, veće nego što može i zamisliti?

- Bit će sigurno, i kod upoznavanja i kod prvog treninga. Ali vjerujem da je svaki od njih to prošao prvi put, uzbuđenje, sreća, radost.

Kad se sad vrati koji mjesec unazad, je li tada, tijekom ljetnih priprema, mogao uopće očekivati tako brz ulazak u reprezentaciju?

- Nisam očekivao, ali nisam ni razmišljao, fokusiran sam na igre u klubu. Ovo je tek poziv, koji moram opravdati, nije to sad gotovo. Još je puno rada preda mnom, tek moram dokazati da tamo pripadam.

Kakva su očekivanja u Splitu?

- Bit će sigurno pun stadion, lijepa atmosfera, svakome je san ondje igrati. Jedva čekam, imam prijatelje u Splitu.

Je li uspio nabaviti ulaznice za utakmicu, hoće li kao reprezentativac dobiti tu mogućnost?

- E pa to i mene zanima, haha. Svi me pitaju za karte, svi bi moji htjeli otići, htjeli bi uživati u tim trenucima zajedno sa mnom.

Opet se vraćamo na priču da je donedavno sve te igrače gledao na televiziji.

- Da, kad tako gledate, viceprvaci svijeta, napravili su najveći uspjeh u povijesti, svaka im čast na tome. Sama činjenica da ću trenirati s njima za mene je velika stvar.

Je li već razgovarao s izbornikom?

- Nismo se još čuli, tamo ćemo se vidjeti i porazgovarati - zaključio je svoj prvi razgovor kao hrvatski reprezentativac Dino Perić.