Article_Top_970x250

Dinamov dragulj definitivno neće nastupati za Hrvatsku

odabrao ´crvenu furiju´

Dinamov dragulj definitivno neće nastupati za Hrvatsku

lis 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

Ofenzivac maksimirskog kluba nastupom u Tirani postao izgubljen za vatrene vrste

Dani Olmo debitirao je za mladu reprezentaciju Španjolske u gostujućoj pobjedi nad Albanijom (1:0, koja je tako osigurala nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Italiji i San Marinu. S obzirom na to da u međuvremenu mladi nogometaš Dinama nije upisan u registar hrvatskih građana, ta je priča završena, Olmo više ne može igrati za Hrvatsku! Dakle, dugo se nagađalo što će biti, na koncu je sve riješeno u 60. minuti utakmice u Tirani, kad je španjolski izbornik Luis de la Fuente u igru ubacio Olma umjesto Fabiana Ruiza, piše Jutarnji list.

Nismo gledali utakmicu, ali, po pisanju španjolskih medija, Dani je bio odličan. U jednim novinama izašao je naslov “Bienvenido ‘killer’”. Vjerujemo da ga nije potrebno prevoditi. Zaista je dobrodošao u mladu španjolsku vrstu...

U tekstu se još navodi i ovo: “Trenerska struktura imala je želju vidjeti Olma na djelu, a on je na terenu pokazao da je zaslužio mjesto u prvih 11.” Eto, kad su u pitanju španjolski mediji, Dani se samo nakon 30 minuta igre plasirao u najbolju momčad U-21 Furije, drže da će biti jedan od ključnih igrača na Euro 2019. godine. Dočekan je kao zvijezda, o njemu i njegovim igrama u dresu Dinama vrtjele su se reportaže na španjolskim TV stanicama.

“Katalonac je”, kako pišu Španjolci, “pokazao da je igrač za velika djela.” Dani je tako ostvario svoj san igrajući za Španjolsku, a na kraju je ova priča o mogućnosti igranja za Hrvatsku ostala samo medijska špekulacija.

Konačno, ako ćemo pošteno, Olmo nikad nije izravno kazao da želi igrati za Vatrene, a državljanstvo je tražio zato što Hrvatsku tretira kao svoju drugu domovinu.

Dnevnik.ba