Article_Top_970x250

Dinamo Zagreb gostuje u Žepču povodom 100 godina NK Žepče

10. listopada

Dinamo Zagreb gostuje u Žepču povodom 100 godina NK Žepče

kol 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: postaja.ba

NK Žepče, koji ove godine obilježava 100 godina postojanja, ugostit će 10. listopada  u Žepču GNK Dinamo Zagreb, aktualnog prvaka Hrvatske i klub koji će ove sezone nastupati u Europskoj Ligi prvaka.

Utakmica Žepča i Dinama bit će odigrana na Gradskom stadionu u Žepču, a točna satnica i detalji oko ulaznica bit će poznati naknadno, priopćio je NK Žepče na svojoj Facebook  stranici.

"Malo je poznata činjenica da je NK Žepče od samog osnutka povezan s Dinamom. Godine 1919. žepački studenti Mehmed Kadrić i Velija Hasagić iz Zagreba su donijeli prvu loptu u Žepče, te je osnovan naš nogometni klub, tada pod nazivom SAŠK Građanski po uzoru na zagrebački 1. HŠK Građanski čiji je Dinamo sljedbenik. U Žepču smo kroz povijest ugostili zaista ogroman broj klubova, a za vrijeme natjecanja u Premijer ligi ugostili smo i sve velikane BH nogometa. Ipak je neosporno da će Dinamo, kako i priliči događaju, biti najveći klub koji je gostovao u Žepču u naših sto godina postojanja. GNK Dinamu se zahvaljujemo na prihvaćenom pozivu, te mu želimo dobrodošlicu u naš grad i na naše veliko slavlje", piše u službenom priopćenju NK Žepče.

Dnevnik.ba

Tagovi: