Article_Top_970x250

Dinamo Olmu nudi novi ugovor

hnl

Dinamo Olmu nudi novi ugovor

srp 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dinamo je ponudio novi petogodišnji ugovor Daniju Olmu! Ugovor je na stolu, ali ne zna se hoće li ga mladi Španjolac prihvatiti. Naši izvori kažu da je iznimno poboljšan te da bi prema njemu Olmo postao najplaćeniji igrač Dinama. Cifra se ne spominje, ali ako će biti najplaćeniji, onda se vrti negdje oko 800.000 eura godišnje. Logično je da treba biti najplaćeniji jer je i - najskuplji.

Znači li to da Dinamo želi zadržati Olma ili se ugovor nudi tek da bi se stekle bolje pregovaračke pozicije? Sad to, zapravo, i nije bitno, bitno je samo hoće li Olmo potpisati ili ne. Odgovora s njegove strane još nema... Makar, upućeni kažu da on nijednom gestom nije pokazao da želi iz Dinama, pišu Sportske novosti.

Olmo, zasad, još nije dobio ponudu koja bi zadovoljila maksimirsku vrhušku. Ne žele ga pustiti ako netko ne dođe s najmanje 30 milijuna eura, a i to nije konačna cifra. Isto vrijedi i za Dominika Livakovića. Cifra koju nudi Montpellier, pa makar i ona poboljšana, još uvijek nije od onih kojima bi se u Maksimiru razveselili.

Bitno je jedno: Dinamo ove sezone žarko želi u Ligu prvaka. Baš jako žele u najelitnije klupsko natjecanje na Globusu. Osim što ih ponude još ne zadovoljavaju, i to je razlog zašto se nećkaju oko prodaje Olma i Livakovića. Naime, javila se ideja da se taj bitni dvojac ne prodaje do saznanja hoće li se Dinamo plasirati u Ligu prvaka ili ne, dakle želi se čekati sam kraj prijelaznog roka.

Jer ako se Modri plasiraju u Ligu prvaka, zaradit će toliko novca da, zapravo, i neće trebati nikoga prodavati. U klubu su izračunali i došli do brojke koja ih sasvim zadovoljava. Druga je sad stvar hoće li se takva računica svidjeti Livakoviću i Olmu. Kad bi se Dinamo, recimo, plasirao u Ligu prvaka i kad bi Olmo potpisao novi petogodišnji ugovor, e onda bi Dinamo imao ovce i novce.

Dakle, po novoj ideji Dinamo želi zadržati svoje nabolje eksponate, Livakovića i Olma, barem do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka. Što ne znači da se već ne brine što će se dogoditi ako odu. Čuli smo da bi u slučaju Livakovićeva odlaska u Maksimir mogao doći Kristijan Kahlina iz Gorice, a ako ode Olmo, dolazi Luka Ivanušec.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250