Article_Top_970x250

Dinamo i Osijek odigrali bez golova: Nastavlja se dramatična borba za 2. mjesto

1. HNL

Dinamo i Osijek odigrali bez golova: Nastavlja se dramatična borba za 2. mjesto

lip 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Dinamo i Osijek odigrali su bez golova u negledljivom derbiju 31. kola HNL-a.

Nezainteresirani Dinamo, koji je odavno riješio naslov prvaka, igrao je baš tako - nezainteresirano, a Osijek kao da se bojao zaigrati još otvorenije i uzeti možda i sva tri boda koja bi mu bila prevažna u borbi za drugo mjesto.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Gosti su u 8. minuti imali odličnu priliku. Odlični Bočkaj povukao je loptu 30 metara i onda u pravom trenutku odigrao Talysu na desnu stranu koji gađa prvi kut, ali Livaković odlično brani. U 64. minuti Lopa je ubacio iz kornera, Škorić pobjegao čuvarima i natrčao na loptu, no njegov udarac sa sedam-osam metara ide visoko preko gola, prenosi Index.

U 88. minuti Majer je jako lijepo podvalio loptu za Kulenovića koji na vrhu peterca s desne strane puca iz okreta, ali Ivušić brani i spašava Osijeku bod.

I to je bilo - to.

Apsolutno ništa drugo se na Maksimiru nije događalo, a kako je Dinamo izgledao dovoljno govori podatak da je spomenuti Kulenovićev udarac bio prvi koji je Jovićevićeva momčad uputila u okvir gola. U 88. minuti.

Dobrih pola sata na početku utakmice Dinamo se mučio da poveže tri dodavanja. Sve akcije završavale su nekakvim nerezonskim dugim loptama ili prekompliciranim rješenjima dok je gostima nedostajao pravi završni pas u obećavajućim situacijama.

Negledljiva igra

Petković je bio potpuno izoliran od ostatka momčadi, a Osječani su nagužvali bokove tako da Kadzior i Marin odnosno Leovac i Moharrami iz drugog plana nemaju previše prostora. Đira, Moro i Ademi nikako nisu uspijevali uspostaviti kontrolu u veznoj liniji, a Leovac i Marin imali su na lijevoj strani Dinamove obrane dosta problema s Igorom Silvom koji se pokazuje kao najbolji bek u HNL-u.

Jovićević je pred kraj susreta uveo Majera i Franjića koji su malo razdrmali uspavanu Dinamovu momčad, ali osim one šanse Kulenovića nisu uspjeli puno više napraviti. 

Borba za drugo mjesto sad se potpuno zagužvala, a najzadovoljniji večerašnjom utakmicom bit će Riječani budući da su treće žute kartone dobili Lopa, Igor Silva i Jugović te neće moći igrati u sljedećem kolu u Gradskom vrtu protiv Rijeke.

Dinamu ovaj remi rezultatski ništa ne znači, ali sad se javljaju ozbiljni upitnici iznad Jovićevićeve momčadi. Novi, mladi Dinamov trener očito u prvih pet utakmica nije uspio posložiti Dinamovu igru po svojem ukusu i, što je još važnije, očito je ne može motivirati za preostale utakmice do kraja prvenstva.

To bi moglo biti kobno jer će od kraja prvenstva do 2. pretkola Lige prvaka proći samo mjesec dana i svaka bi utakmica do kraja HNL-a u Maksimiru trebala biti shvaćena kao priprema za europska iskušenja.

Dnevnik.ba