Article_Top_970x250

DF: SDP BiH na tračnicama regionalnog kriminala

"iza afere u aferu"

DF: SDP BiH na tračnicama regionalnog kriminala

svibnja 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Demokratska fronta poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca koja danima potresa Hrvatsku, a u kojoj su privođeni visoki zvaničnici HDZ-a Hrvatske.

Kako navode "očito je da SDP zbog politike trenutnog rukovodstva, srlja iz afere u aferu".

"S obzirom da je predsjednik SDP-a javno priznao da je SDP surađivao, istina putem posrednika, sa kompanijom oko koje se plete cijela afera, nadležni organi do kraja moraju rasvijetliti SDP-ovu povezanost s tom kompanijom.

Očito je da SDP zbog politike trenutnog rukovodstva, srlja iz afere u aferu. Još nije ni razriješena afera zvana “, tramvajske stanice” a SDP se našao na tračnicama regionalnog kriminala, i to sve zahvaljujući neodgovornom rukovodstvu ove stranke i interesima uske grupe pojedinaca u SDP", navode iz DF-a, prenosi N1.

"To međutim, objašnjava razloge zbog kojih iz ove stranke u kontinuitetu prozivaju DF za tuđe lopovluke sa kojima DF nema nikakve veze, a javnosti postaje jasnije zbog čega se neki od rukovodećih kadrova SDP-a BiH služe upravo onom političkom terminologijom koja je svojstvena HDZ-ovima, kada govore o DF-u a naročito o predsjedniku Komšiću.

Kakve su veze SDP-a sa spomenutim aferama o kojima pišu mediji, to treba da istraže nadležni organi", zaključili su.

Dnevnik.ba

Tagovi: