Article_Top_970x250

DETALJI SULTANOVA POSJETA: Čeka ga Predsjedništvo BiH, počasni doktorat, prepuna Zetra...

erdogan u sarajevu

DETALJI SULTANOVA POSJETA: Čeka ga Predsjedništvo BiH, počasni doktorat, prepuna Zetra...

svibnja 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u nedjelju 20. svibnja 2018. godine.

Ovaj posjet, o kojem su prvobitno pisali turski mediji, izazvao je brojne kontroverze i reakcije u BiH imajući u vidu da je najavljen i veliki predizborni miting u Sarajevu pred 10.000 turskih državljana iz cijele Europe, a protumačen je i kao svojevrsna provokacija nekih EU zemalja koje ne dozvoljavaju ovu vrstu aktivnosti na svojem području.

U Veleposlanstvu Turske u BiH za Fokus.ba je potvrđeno da će Erdogan tijekom boravka u BiH posjetiti tri lokacije, a prva je Predsjedništvo BiH gdje će razgovarati sa članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

„Tom prilikom će biti razmotrene mnoge teme unutar bilateralnih političkih, trgovinskih i ekonomskih odnosa. U tom kontekstu, smatra se da će konkretne teme poput, u prvom redu, projekta izgradnje ceste Sarajevo-Beograd, uzajamnog povećanja investicija i razvoja trgovine, biti među glavnim temama koje će se razmatrati“, naveli su za Fokus.ba iz Veleposlanstva Turske u BiH.

U okviru posjeta, planirano je da Erdogan bude prisutan i na 6. redovnoj skupštini Unije europskih turskih demokrata (UETD) koja će se održati istoga dana u Sarajevu, u dvorani Zetra.

Iz ovog Veleposlanstva nisu željeli spekulirati tko je sve pozvan na ovaj skup te tko će se od uzvanika obratiti prisutnima, ističući da je sve to u nadležnosti UETD-a.

„Predsjednik Republike Turske će, također, prisustvovati svečanoj dodjeli počasnog doktorata na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)“, istaknuli su iz ovog Veleposlanstva.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250