Article_Top_970x250

DESETKOVANI HAJDUK STIŽE NA MAKSIMIR Burić ostao bez četiri ponajbolja igrača, upitan i peti

najveći hrvatski derbi

DESETKOVANI HAJDUK STIŽE NA MAKSIMIR Burić ostao bez četiri ponajbolja igrača, upitan i peti

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Velika je enigma kakav će se Hajduk suprotstaviti Dinamu u derbiju u petak na Maksimiru.

U svom povratničkom mandatu Burić nije imao takvih problema s ozljedama i kartonima kao pred zagrebački ogled. Po nekom Murphyjevu zakonu, koji kaže da i nakon lošeg može biti još gore, poslije ozljede kapetana Juranovića u dresu Vatrenih, pred liječničku ordinaciju stigao je i Filip Bradarić.

Iskusnog veznjaka posuđenog iz Cagliarija nema 10-ak dana zbog rupture mišića, propustit će dva važna dvoboja s Dinamom i Rijekom. Od ranije nema ozlijeđenog Posavca i kartoniranog Jaira, prava “kičma” momčadi nedostaje Bijelima za derbi. Pritom je upitan i Nejašmić, a izostane li i 20-godišnji zadnji vezni s popisa putnika za derbi, naći će se Burić u problemu kome dati kapetansku vrpcu. Možda Miji Caktašu, bilo bi najlogičnije... ali ipak pričekajmo petak, jer Nejašmić je još uvijek u “igri” za nastup kontra Dinama, prenose Sportske Novosti.

Pitanje kapetana bit će u svakom slučaju marginalno u odnosu na sve ostale upitnike s kojima će se susresti Burić. Desni bek je najveći problem, po aktualnim informacijama Juranović nije u kadru za Maksimir. Od dolaska Burića odigrao je Juranović sve utakmice izostavši samo u Petrinji na otvaranju Kupa gdje je priliku dobio Josip Bašić, ali i Bašić je na liječničkoj skrbi.

Nema Burić pravog rješenja, ostaju mu tek Stanko Jurić ili Ismajli kao prisilne alternacije. Zato će i sredina terena ovisiti o rješenju na beku. Odluči li se Burić za Ismajlija, što je prva opcija, onda Jurić ide u vezu zajedno s Nejašmićem i Hamzom kao temelj defenzivnog bloka. Ne igra li Nejašmić, prva alternacija trebao bi biti Kalik, uz kojeg u redu čekaju Beširović, čak i 20-godišnji Dino Skorup koji je posljednjih tjedan dana na treninzima s prvom momčadi. Dva polušpica su Jradi desno i Dolček lijevo koji zajedno s Čolinom i Jurićem pazi na desnu stranu napada Dinama, dok bi Hamza dirigirao prvom obrambenom linijom na drugom, lijevom boku.

Hajduk u sustavu 4-2-3-1 koji se bez oklijevanja lako preoblikuje u 4-5-1 s Caktašem u ulozi lažne špice. Opasniji je ofenzivni veznjak Mijo nego napadač Eduok sa svojom skromnom formom. Da je Eduok na očekivanoj razini, manje bi glavobolje imao Burić, ali s ozlijeđenim Bulosom, nedovoljno angažiranim Eduokom, te Jakolišem i Delićem koji jesenskim izdanjima nisu dosegnuli razinu klupskih ambicija, mora Burić napadača vaditi iz veznog reda. Ali nema mu iz ove kože.

Uz četiri bitna izostanka do Maksimira se tek može nadati da će Nejašmić biti spreman, a da se pritom nitko novi neće pojaviti pred vratima klupskog liječnika. Dovoljno je ozljeda bilo, a uz to, Jradi i Hamza u derbi ulaze s dugim interkontinentalnim putovanjima i samo jednim treningom s momčadi. Da je širi kadar, ne bi to bio problem, ali ovako je svaki igrač važan, svaki zajednički trening bitan.

Dnevnik.ba