Article_Top_970x250

Delegacija iz Vinkovaca službeno u Orašju

EU PROGRAMI

Delegacija iz Vinkovaca službeno u Orašju

tra 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gradonačelnik Grada Vinkovci Ivan Bosančić i pročelnik komunalnog gospodarstva i uređenja Dalibor Šandrk u pratnji s predstavnicima Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovci na čelu s direktoricom Mirtom Štrk posjetili su Općinu Orašje.

S načelnikom Stankom Vincetićem, pomoćnikom Perom Baotićem, direktorom Centra za poduzetništvo Miroslavom Marošem i voditeljem projekta "Invest in LOG" Borisom Jurićem razgovarali su o zajedničkom projektu s kojim bi se prijavili na Drugi poziv EU Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora za koji se očekuje da bude raspisan krajem svibnja.

Grad Vinkovci je zainteresiran za projekt iz oblasti energetske učinkovitosti javne rasvjete i proizvodnji električne energije odnosno za postavljanjem solarnih panela na jedan od javnih objekata, te zamjenu postojećih žarulja javne rasvjete LED žaruljama u Vinkovcima.

Općina Orašje je također izrazila zainteresiranost za istu primjenu ovih projektnih ciljeva i u Orašje, a inovacija u projektu bi bilo uvođenje nekoliko bicikala na struju koje bi bilo na raspolaganju stanovnicima ili električnog auta koji bi bio na raspolaganju Centru za poduzetništvo.

Općina Orašje već je prošla u Prvom pozivu EU Interreg Programa s projektom Investirajte u Lipik, Orašje i Garešnicu.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250