Article_Top_970x250

Davor Šuker otkrio po čemu će Hrvatska biti jedinstvena u Europi: "Bit ćemo svjetski poznati"

intervju za hntv

Davor Šuker otkrio po čemu će Hrvatska biti jedinstvena u Europi: "Bit ćemo svjetski poznati"

svibnja 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Nogomet se ove subote vratio u Hrvatsku. Zemlja svjetskih doprvaka imala je nakon 81 dana čast organizirati, vidjet i doživjeti jednu službenu utakmicu.

Lokomotiva je u Koprivnici s 3:1 nadigrala Slaven Belupo i plasirala se u finale nacionalnog Kupa, a u poluvremenu tog susreta na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV) emitiran je intervju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza, Davorom Šukerom.

Istoga je dana održana i konferencija za novinare na kojoj se HNS i njegova Zdravstvena komisija nisu propustili pohvaliti izvanrednim rezultatima u epidemiološkoj oblasti.

- Moramo svi paziti na naš nogomet, vidjeli ste svi da nam je falio. Cijela Hrvatska, zdravstvene organizacije, djelatnici, svi su dali svoj doprinos i to je urodilo plodom. Ono što smo napravili je vrlo jednostavno. Ne želim muvati u meritum zdravstva, ali imamo najbolju komisiju, profesora Dragana Primorca i sve ljude koji su u njoj. Napravili su ono što treba, a to je da budemo sigurni na stadionu, da budemo odgovorni prema sportu i prema zdravlju - rekao je Šuker u uvodu.

Već se razgovaralo i o mogućnosti cijepljenja kada za to dođe vrijeme, no o tome će se tek raspravljati. Prvi čovjek domaćeg nogometa osvrnuo se na Europu i nogomet u aktualnom stanju.

- Najvažnije je da vratimo ono što je bitno za državu, za ljude koji se bave sportom, da se igra. Nogometaši ne mogu ništa drugo raditi nego igrati  nogomet, nemaju drugu privilegiju. Baš zbog toga sam zadovoljan i možda ćemo biti jedina zemlja u Europi koja će završiti i futsal i ženski nogomet i prvu ligu. Žao mi je što nismo mogli pustiti mladež, ali vjerujte mi da će djeca trenirati, njima je lakše preboljeti ovu stanku. Profesionalni nogomet, ženski i futsal će dati svoj doprinos da budemo poznati po svijetu. Pričat ćemo 17.6. kada ćemo vidjeti gdje će biti Liga prvaka i što će se još razviti jer se svaka dva tjedna mijenjaju kriteriji. Moramo biti strpljivi i ne provoditi odluke preko noći, već prepustiti struci taj dio - govori Šuker i dodaje.

"Sačekajmo Izvršni odbor UEFA-e po pitanju termina natjecanja u eurokupovima (sredinom lipnja), ne volim davati informacije prijevremeno. Svakodnevno pratimo, ispitujemo teren, gledamo. Vidjet ćemo koliko će nacionalnih saveza od njih 55 završiti ligu i kako će krenuti iduća. Najbitnije je da krene Liga prvaka. Znate da je najbitnije tko je pobjednik jer sport nije samo da se nastupa nego da budemo slavljenici s onima koji dođu do finala. I europska natjecanja i HNL. Sada ćemo svi biti u Rijeci i vidjeti što su tamo napravili. vjerujem da će ljudi biti zadovoljni jer su željni sporta, ne samo nogometa.

Dnevnik.ba