Article_Top_970x250

Danska razbila Hrvatsku: Kauboji se oprostili od Svjetskog prvenstva

svjetsko prvenstvo u rukometu

Danska razbila Hrvatsku: Kauboji se oprostili od Svjetskog prvenstva

sij 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija oprostila se sa Svjetskog prvenstva u Egiptu izgubivši i od desetkovane Danske koja je pregazila Kauboje s 38:26 i tako im nanijela jedan od najtežih poraza na velikim smotrama.

Pobjedom Katara nad Argentinom, Hrvatskoj se ukazala nada da može proći u četvrtfinale. Trebala je pobjeda nad Danskom koja je već osigurala prvo mjesto skupine i koju je pokosila stomačna viroza, pa su desetkovani došli na ovu utakmicu (nije bilo ni Mikela Hansena).

Dobro je Hrvatska ušla u utakmicu i povela s 2:0, ali Danci su se uvijek vraćali da bi u 18. minuti došli i do prvog vodstva (7:8).

U nastavku Landin brani zicer Brozoviću, Mamić zarađuje 2. minute, a Danci zabijaju i oni odlaze na plus 2 (7:9). Šuplja je bila hrvatska obrana u tim trenucima, a najviše problema su radili Holm i Jakobsen.

Hrvatska je imala priliku vratiti se u rezultatski egal kada su uslijedila danska isključenja, ali u napadu nije bilo ideje i mladi Martinović je držao Kauboje u igri. No, obrana se nije popravljala i Danci na odmor odlaze s plus 2 15:17.

Na početku drugog poluvremena - raspad sistema kod Hrvata. Danska radi seriju 6:0 i odlaze na velikih plus 8 (15:23) i odmah se moglo reći da su se sve nade u prolaz za četvrtfinale već tada bile izgubljene. Loši su Kauboji bili u oba pravca, mučili su se u napadu, a obrana ništa nije mogla zaustaviti. Za razliku od Kevina Mullera koji zamijenio ozlijeđenog Landina i 

Mučno je bilo gledati utakmicu u nastavku jer su Danci nemilosrdno punili hrvatsku mrežu, a u 47. minuti je bilo ponižavajućih plus 14 (18:32).

Na kraju je završilo 26:38.

Hrvatska se tako oprostila od Svjetskog prvenstva, a u četvrtfinale su prošli Danska i Katar.

Dnevnik.ba/ T.R.